• Lora Dimova: Holographic Realms
  • Lora Dimova: Holographic Realms
  • Lora Dimova: Holographic Realms
  • Lora Dimova: Holographic Realms
  • Lora Dimova: Holographic Realms
  • Lora Dimova: Holographic Realms

Lora Dimova

Holographic Realms

Jätkä 1 28.10.-12.11.2017

Lora Dimova
Holographic Realms
Galleria Huuto Jätkäsaari, Jätkä 1
28.10.-12.11.2017

Pyhäinpäivänä 4.11.2017 avoinna normaalisti klo 12-17.

Näkökyvyn tuolla puolen

Kadotetun piirin virran alla

Holografisiin maailmoihin

Kuvitteellisen sekaviin ulottuvuuksiin

Räjähtävien tähtien hiljaiset huudot

Särkyneet kristallirakenteet

Näen itseni kvartsipeilistä

Hello Kitty!

Holografisiin maailmoihin astuminen on tapa nähdä sisään. Se on yhteys hienovaraiseen havainnon tasoon, vieraisiin valtakuntiin ja rinnakkaismaailmoihin, mystisiin kokemuksiin, selittämättömiin ilmiöihin, minuun, sinuun.

Tässä näyttelyssä on esillä kahden viime vuoden aikana eri tekniikoilla tehtyjä töitä. Teokset pyrkivät kohti toisiaan muodostaen tunteiden, kokemusten ja impulssien ryhmän. Simuloidut näkymät muista maailmoista, luodut kuviot, hybridi-ihmiset, -prinsessat ja -enkelit ilmestyvät hologrammeina vieraista maailmoista.

Lora Dimova (s. 1981, Bulgaria) on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Hän hyödyntää valokuvausta, veistoksia, kollaaseja, piirustusta, liikkuvaa kuvaa, ääntä ja performanssia sekä kirjoittamista rakentaessaan hienovaraisia todellisuuksia ja kokemuksia. Hän on kiinnostunut yhteyden luomisesta fyysisen ja transsendentin maailman välille.

Dimova on suorittanut posliini- ja lasitaiteen maisterin tutkinnon kotimaassaan Bulgariassa (National Academy of Art, 2007) sekä taiteen maisterin tutkinnon Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa (2015). Hänen töitään on ollut esillä nykytaiteen näyttelyissä, festivaaleilla ja biennaaleissa eri puolilla maailmaa, muun muassa Venäjällä (Moscow International Biennale for Young Art), Casablanca Biennalessa Marokossa ja World Ceramic Biennalessa Etelä-Koreassa. Vuonna 2009 Dimova sai nuorille taiteilijoille Bulgariassa jaettavan palkinnon.

Lisätietoja:
Lora Dimova
044 978 8463
vakkerlo(at)gmail.com
www.vakkerlo.com