• Outi Koivisto: Appearance
  • Outi Koivisto: Discoloration
  • Outi Koivisto: Impression
  • Outi Koivisto: Income
  • Outi Koivisto: Rewind
  • Outi Koivisto: The Other Side

Outi Koivisto

Appearance

Jätkä 1 7.3.2015-22.3.2015

Outi Koivisto
Appearance
Galleria Huuto Jätkäsaari 1
7.3.–22.3.2015

Sanan ​appearance voi kääntää sanoiksi ulkomuoto, saapuminen, ilmaantuminen. Se voi tarkoittaa myös vaikutelmaa, näyttäytymistä ja esiintymistä.

Outi Koiviston työt käsittelevät kokemusta havainnosta. Teokset viittaavat havaintoon, mutta ne eivät ole
määriteltyjä paikkoja vaikka ovat usein jostain paikasta tai kuvasta lähtöisin. Unistakaan ei usein jää mieleen kuvia,
vaan tunnelma, joka voi seurata koko päivän, seuraavaan uneen asti. Tussilla puupiirroksen jälkien painaminen ja
lyijykynällä pintojen hiertäminen tuovat työskentelyyn sattumanvaraisuutta. Teokset ovat kuitenkin hallitsemattomia ainoastaan näennäisesti. Tussin arvaamattomuuteen yhdistyy tietoisempaa, hitautta ja harkintaa vaativaa puunkaivertamista.

Teokset eivät kuvaa sen enempää havaintoa, sisäistä maailmaa, alitajuntaa, maisemaa kuin taiteilijan tunteitakaan, ja ne ovat toisaalta kaikkea niitä. Ne ovat muotoutuneet tekemisessä syntyvän ajattelun, toiminnan ja halun yhteenkietoutumana, joista muodostuu jälki pintaan. Jäljet muodostavat uuden paikan, joissa kulkee mukana aiempi jälkien historia. Ilmaantuminen ei ole kiinni kehossa, eleessä tai merkissä vaan jossain niiden välissä.

Koivisto työskentelee laajasti eri taidegrafiikan ja piirtämisen välineitä käyttäen. Näyttelyn työt ovat pääosin tussipuupiirroksen ja frottage-tekniikan variaatioita. Hänen teoksiaan oli viimeksi esillä keväällä 2014 Hyvinkään taidemuseossa ​Miniprint 2014 -näyttelyssä. Hän on tehnyt myös väliaikaisia teoksia kaupunkitilassa mm. Helsingin Kalasatamassa kesällä 2014 projektin​ Näkevä käsi ja ajatteleva silmä​.

Lisätietoja:
Outi Koivisto
outi.e.koivisto(a)gmail.com
puh. 040 828 4232
http://http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3135/