• Eeva-Leena Eklund & Kati Immonen
  • Kati Immonen: Osia sarjasta Puhdistus, vesiväri, 2001-2003
  • Kati Immonen: Osia sarjasta Puhdistus, vesiväri, 2001-2003
  • Kati Immonen: Lätäkkömaalaukset, vesiväri, 2004
  • Kati Immonen: Lätäkkömaalaukset, vesiväri, 2004
  • Eeva-Leena Eklund: Orava, 2004, sekatekniikka kankaalle

Eeva-Leena Eklund, Kati Immonen

Eeva-Leena Eklund & Kati Immonen

Viiskulma 20.10.-31.10.2004

Eeva-Leena Eklund ja Kati Immonen ovat valmistuneet Turun Piirustuskoulusta maalauksen linjalta 1997. Molemmilta on Galleria Huudossa esillä kaksi kokonaisuutta.

Eeva-Leena: Souvenirs – Homelife 1997-2004 on valokuvaesinekollaaseista koostuva installaatio gallerian takahuoneessa. Olen jatkanut em. kokonaisuutta vuosien ajan. Ensimmäisen kerran valokuvamatkamuistoja ja kotikuvia oli esillä Turun Piirustuskoulun lopputyössäni galleria Titanikissa 1997. Sen jälkeen kokoelmani on karttunut pikkuhiljaa. Olen muokannut matkamuistojen kohteita peittämällä ja lisäämällä, osaan olen tehnyt kokonaan uuden kohteen. Kotiaiheisten taulujen kohteet ovat muistoja kodeistani ja sukulaisteni kodeista.

Toinen kokonaisuus Happy Mix! koostuu sekalaisista maalauksistani tämän vuoden ajalta. Maalausten aiheet ovat sekoitus maisemia, kukkia, lempieläimiäni, kiiltokuvia ja asioita postikorteista. Maalauksistani ovat karisseet ristiriidat lähes kokonaan, ne ovat jopa ärsyttävän harmittomia. Olen maalannut kivoja asioita joista pidän ja bimboja juttuja.

Kati: Puhdistus koostuu noin tuhannesta perhosenmuotoiseksi leikatusta pienestä vesivärimaalauksesta. Luin Suomen päiväperhosia käsittelevästä kirjasta, että saastuneilla alueilla perhoset muuttavat väritystään sopeutuakseen muuttuneeseen ympäristöön. Perhosista tulee tummempia, kun ympäristö muuttuu tummemmaksi. Kirkkaista ja räikeistäkin väreistä pitävänä akvarellimaalarina olen huolestunut tästä kehityksestä. Tein perhosseinän, jossa maalausten värit päinvastoin muuttuvat tummemmasta vaaleammiksi ja kirkkaammiksi. Teosta voi katsoa ekologisena kommenttina tai toisaalta viattomana vesivärimaalarin puhdetyönä, tai ehkä koristeellisena ja visuaalisena mutta vähän säälittävänä maailmanparannuseleenä.

Lätäkkömaalaukset ovat saaneet alkunsa vesilätäköiden heijastuksista. Ne ovat vesivärin keinoilla toteutettuja lätäköitä, vesilätäkön maalauksellisia imitaatioita.

Kiitokset: Suomen Taideyhdistys, Oskar Öflundin säätiö