• Enni Vekkeli: Spirit Mother Daughter
  • Enni Vekkeli: Spirit Mother Daughter

Enni Vekkeli

Spirit Mother Daughter

Huuto IV 13.11.-18.12.2020

Enni Vekkeli
Spirit Mother Daughter
13.11.- 18.12.2020

Galleria Huuto on auki sopimuksen mukaan arkisin 12-17 välillä 18.12. asti. Sovithan vierailustasi:
050 3955 255, tai galleria(a)galleriahuuto.net, tai soittamalla ovikelloa Eerikinkadun puolella. Käytössämme on Eerikinkadun puoleinen sisäänkäynti.

Animaatiossa Spirit – Mother – Daughter toistuvat kääntymisen, kasvokkain asettumisen ja paljastumisen eleet. Animaation nimi viittaa ranskalaisen filosofin, Luce Irigarayn ajatuksiin. Irigaray ehdottaa vaihtoehtoista, feminiinistä jumalkuvaa kulttuurissamme vallitsevan maskuliinisen projektion rinnalle. Teoksessa pohditaan myös aistikulttuurimme silmäkeskeisyyttä. Silmien peittyessä saavat muut aistit mahdollisuuden havaita ja välittää havaintojaan herkemmin.

Animaation lisäksi tilassa on esillä Boioksen puutarhasta I-III nimiset veistokset. Nimi juontuu kreikkalaisen filosofi Boioksen teoksesta Ornithogonia. Ornithogonia on kadonnut teos, joka kuvasi, miten ihmiset muuttuvat linnuiksi. Miten muuttuisimme siivekkäiden suuntaan, voisiko se tapahtua kuuntelemalla?

Enni Vekkeli työskentelee liikkuvan kuvan ja kuvanveiston parissa. Hän pyrkii poeettiseen ja tiivistettyyn ilmaisuun, sekä asettumaan teoksissaan vuoropuheluun filosofian ja ekologian kanssa. Nyt Huudossa esillä olevat työt ovat syntyneet kiinnostuksesta primitiivisiin keramiikan polttotekniikoihin, sekä animaation prosessiin, jossa saven massa ja materiaalisuus digitalisoituu aineettomaksi pinnaksi.

Animaation äänisuunnittelu: Tuomas Ollikainen, veistoksen äänet: Yle Arkisto

Työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Etelä-Savon Kulttuurirahasto.

Enni Vekkeli
vekkelienni(a)gmail.com
044 521 82 62
www.ennivekkeli.com