• Anna Estarriola
  • I am not here
  • Goddamn mind changer
  • Home theatre
  • I am a projection
  • All out
  • Nothing

Anna Estarriola

Goddamn Mind Changer

Uudenmaankatu 17.2.-4.3.2012

Anna Estarriola
Goddamn Mind Changer
17.2. – 4.3.2012
Galleria Huuto Nylandsgatan

Konstnär: Anna Estarriola
Elektronik: Gregoire Rousseau
Videoartister: Anna Estarriola, Otto Korkalo, Anna Pöllänen, Arttu Polojärvi, Pälvi Salminen, Jukka Tarvainen
Teknik:Arttu Polojärvi
Snickerier: Reino Polojärvi
Ljussättning: Anna Pöllänen.

Goddamn Mind Changer består av installationer som bildar dramaloops. Dramat utspelas i ett galleri som påminner om en scen. Du är välkommen in i galleriet. En sekvens av bilder som förändras, metaforiska handlingar som utförs av levande rörliga artefakter samt videoprojektioner.

Goddamn Mind Changer syftar på individuella och kollektiva sätt att förhålla sig till mänskliga omständigheter. Med installationsserien behandlar jag patetisk kritik, överdriven ärelystnad, slumpmässiga insikter, obetydlighet, mekanismer för att ge allt och gömma allt igen, strategier för att smälta in, stillsamt temperament och genomskinlig brainstorming.
Utställningen Goddamn Mind Changer består av bland annat skådespeleri och dansande artister, elektronik och motorer, konstgjort hår, cypresser, tyg, lampor, papper, kuddar, sallad och trä.

Människor både fascinerar och stör mig. Levande bilder, kroppar och artefakter som hypnotiserar och förbryllar. Det är inspirerande att undra och fundera var man kan skapa en scen och vad som gör sig på scenen.

Anna Estarriola utexaminerades som konstmagister från Barcelonas universitet år 2004 och från Bildkonstakademin i Helsingfors år 2009. Hon har också samtidigt studerat modern dans. Hon är intresserad av bild- och mediekonstens intuitiva interaktion med andra konstformer, och då speciellt danskonst.

Tematiken i hennes arbeten handlar ofta om hur man uppfattar verkligheten, om känslor, beteende både individuellt och kollektivt, och kommunikation. Sedan år 2004 bor och arbetar hon i Helsingfors. Anna Estarriola har haft utställningar både i Finland och utomlands.

Helsingfors stad, Centralkommissionen för konst och Nylands konstkommission har understött utställningen. Dessutom har Järvikylä vänligen donerat salladerna som används i utställningen.

www.annaestarriola.com
anna.estarriola (at) gmail.com
Puh: +358440994414