• Kalle Turakka Purhonen: “Pöhö Kolminaisuus” –triptyykin osa “Isä”, lehtileikekollaasi muotoon leikatulle vanerille, 2016
  • Kalle Turakka Purhonen: “Pöhö Kolminaisuus” –triptyykin osa “Poika”, lehtileikekollaasi muotoon leikatulle vanerille, 2016
  • Kalle Turakka Purhonen: “Pöhö Kolminaisuus” –triptyykin osa “Pöhö henki
  • Kalle Turakka Purhonen: Puu, lehtileikekollaasi muotoonlekatulle vanerille, 2017
  • Kalle Turakka Purhonen: Sydämen rakentaja, lehtileikekollaasi muotoonlekatulle vanerille, 2017
  • Kalle Turakka Purhonen: Uusi ajatus, lehtileikekollaasi muotoonlekatulle vanerille, 2017

Kalle Turakka Purhonen

GYMMET

Pikkujätkä 7.10.-22.10.2017

Kalle Turakka Purhonen
SALI
Galleria Huuto Busholmen – Lillbusen
7.10.-22.10.2017

En professionell bodyuilder-kropp ser ut att vara i ständig metamorfos: på väg att bli en muskelskulptur, ett odjur, en grillbroiler, någon slags metall, en bajskorv, en exotisk frukt eller ett organ. Det här kan fascinera eller äckla, beroende på åskådaren.

Bilder av bodybuilders representerar lätt negativa maskulina stereotypier. Men kroppsbyggare är som vi andra, människor av alla slag, och den extrema bodybuildingen ter sig mer som en karikatyr av ”mainstream”-kulturens passioner än en isolerad och underlig värld för sig. I den här utställningens collage vill jag använda bodybuilder som en större metafor för livet.

Jag njuter av klippa och limma collage, på traditionellt vis. Photoshop gör allt för lätt, jag vill hellre föra en dialog med ett ömtåligt och begränsat material, och följa det vart det leder mig.

Kalle Turakka Purhonen
kalleturakkapurhonen(at)gmail.com
p. 0400-909757