• Sakarja
  • Obadja
  • Jesaja
  • Hesekiel
  • Debora

Gunzi Holmström

HELLO HEAVEN

Uudenmaankatu 27.5.-14.6.2015

Gunzi Holmström
HELLO HEAVEN

Galleria Huuto Nylandsgatan

27.5.–14.6.2015

Gunzi Holmströms känsliga akvarellmålningar är, också för konstnären själv, en ny landvinning. Abstrakta tankeformer började plötsligt gestaltas på pappret i färger och former som hon inte försökt förklara. På utställningen visas nya verk som skapats då Holmström var residens- stipendiat i Paris under våren 2015 och som hon har fortsatt med efteråt.

Bilderna och installationen tar betraktaren via det abstrakta till en tidlös dimension där allt alltid förefaller nytt och förnyat, som med ett barns ögon. I Holmströms verk kan man uppfatta influenser från olika andliga traditioners bildvärldar. I dem kombineras universella strukturer och symboler genom vilka Holmström utforskar ljuset och den synliga och osynliga världen.

Utställningen påminner påminner betraktaren om att konst som bäst är kontemplation genom vilken man kan bygga en bro mot det andliga.

– Bildkonstnär Soili Mustapää

Bildkonstnär Gunzi Holmström bor och arbetar i Helsingfors. Hon har ställt ut sin konst aktivt både i hemlandet och utomlands under ett tjugotal år.

Utställningen har understötts av Svenska kulturfonden och Konstsamfundet.

Vidare information:
Gunzi Holmström
040 7596851
gunholmstrom (at) gmail.com
www.gunholmstrom.com