• Aura Hakuri: Taivaalliset olennot 26.4.-19.5.2019
  • Aura Hakuri: Werewolf, 75 x 55 cm, tussi paperille, 2019
  • Aura Hakuri: Odaliski, 138 x 115 cm, vesivari, sumiväri ja tussi paperille, 2019
  • Aura Hakuri: Verenkierto, 55 x 75 cm, vesivari paperille, 2019

Aura Hakuri

Himmelska varelser

Huuto II 26.4.-19.5.2019

Aura Hakuri
Himmelska varelser
26.4.-19.5.2019

De anarkistiska änglarna, den vanliga söndagens latmaskar, de intrigerande trehövdade monstren och drömmarnas sagoväsen. Alla de där himmelska varelserna som osynliga virvlar omkring oss. De förför vår fantasi men flyr då vi försöker nå dem. Jag kan fånga dem genom att måla.

Jag sitter på golvet, är ensam med papperet och färgerna. När tanken kommer till mig försvinner landskapet runt omkring. Sedan målar jag och försöker säga enbart det viktigaste till papperet. Ibland lyckas jag, ibland inte. Jag vill inte underskatta, censurera eller provocera mig själv när jag målar. Jag är en osynlig sekreterare, jag lyssnar på de dödas prat och ljuden som fåglarna gör då de stryker omkring på gårdens stenläggning.

Bilden uppenbarar sig långsamt. Jag kan inleda diskussionen när början, svansen eller tänderna, visar sig. Åt vilket håll är vi på väg, frågar jag. Skulle det kunna vara si eller så? Ibland svarar bilden och då vet jag hur jag ska fortsätta. Ibland måste jag vänta, titta och lyssna, i flera dagar. Ibland vill jag inte lyssna, tvingar mig igenom det hela och så ångrar jag mig efteråt. Jag tar ett nytt papper och börjar om.

När jag är klar, går jag till butiken, köper en apelsin och funderar på skräpet som ligger på vägen. För ett ögonblick såg det ut som ett dött djur.

Utställningen har fått stöd av Centret för konstfrämjande

Aura Hakuri
aurahakuri(at)gmail.com
p. 050-571 7622