1.6.2018
Avaamme uudet tilat Kampissa elokuussa 2018. Lisää tietoa uusista tiloista tulossa pian. Seuraava näyttelyhaku avataan elokuussa 2018.

23.10.2017
Näyttelyhakemukset syyskaudelle 2018 on nyt käsitelty ja vastaukset lähetetty kaikille hakijoille, kiitämme hakemuksista! Seuraava näyttelyaikojen haku tulee olemaan keväällä 2018, siitä tiedotamme myöhemmin täällä.

26.9.2017
Kiitämme kaikkia näyttelyhakemuksensa lähettäneitä! Niitä tuli runsaasti, ja nyt ryhdymme käsittelemään niitä. Lähetämme vastaukset kaikille hakijoille noin kuukauden sisällä, lokakuun loppuun mennessä. Näyttelynpitäjät haussa olleille ajoille valitsee Galleria Huudon jäsentaiteilijoista koostuva näyttelyvalintaryhmä, ja sen kokoonpano vaihtuu jokaisen hakukerran yhteydessä.

Seuraava näyttelyaikojen haku tulee olemaan keväällä 2018 ja ilmoitamme siitä jälleen täällä.

Näyttelyaikojen haku vuoden 2018 syyskaudelle on käynnistynyt, haku päättyy 25.9.2017.

Vuonna 2018 Galleria Huuto uudistuu ja keskittää toimintansa Jätkäsaareen sekä siirtyy neljän viikon näyttelyaikoihin.
Lisäksi Huuto avaa uuden white cube-tyylisen näyttelytilan Jätkäsaaressa.

Näyttelyaikaa voi hakea galleriatiloihin Huuto Jätkäsaaressa: Jätkä 1, Jätkä 2, “Uusi Jätkä” ja Pikkujätkä.
Uudenmaankadun galleriaan ei ole hakua.

Näyttelyajat ovat vuonna 2018 neljä viikkoa, joihin sisältyy ripustus- sekä purkuaika.

Näyttelymaksut ovat: Jätkä 1: 1700 €, Jätkä 2: 1700 €, “Uusi Jätkä”: 1700 €, Pikkujätkä: 750 €
(hinnat ovat omakustannehintoja, muutokset mahdollisia). Hinta kattaa kaikkiin näyttelyihin mm. kutsukorttien painatuksen ja postituksen. Myyntiprovisiota ei peritä. Näyttelynpitäjä osallistuu näyttelyn valvontoihin. Pikkujätkän hintaan sisältyy myös videoprojektori, kaiuttimet (tai kuulokkeet) ja soitin.

Näyttelyaikoja haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka sisältää suunnitelman lisäksi myös ansioluettelon sekä kuvaliitteitä (5-10 kpl). Hakea voi yhtä tai useampaa tilaa kerralla. Jos haet tiettyä tilaa tai ajankohtaa, mainitse siitä hakemuksessasi sekä perustele. Näyttelyvalintaryhmä tekee kuitenkin lopulliset päätökset itsenäisesti kokonaisuutta ajatellen.

Hakemukset voi toimittaa joko
A) sähköisesti (mieluiten yhteen pdf-tiedostoon koostettuna) tai
B) kansiona – mieluiten kuitenkin sähköisesti, sillä se nopeuttaa hakemusten käsittelyä ja vastausten lähettämistä.
Kansiona toimitettu hakemusmateriaali palautetaan vain, jos mukaan on liitetty tarvittavilla postimerkeillä varustettu palautuskuori osoitetietoineen.

Hakemusten toimittaminen:

A) Sähköiset hakemukset lähetetään 25.9.2017 klo 23.59 mennessä osoitteeseen:

haku( at )galleriahuuto.net

Huom! Yksittäisen sähköpostiviestin maksimikoko liitteineen on 4 mb! Voit myös lähettää linkin esim. dropboxiin, jossa hakemus sijaitsee yhtenä PDF tiedostona.

B) Postitse lähetetyt hakemukset viimeistään 25.9.2017 (kotimaan postileima riittää) osoitteeseen:

Galleria Huuto Näyttelytoimikunta, PL 200, 00181 Helsinki

Otamme vastaan suomeksi sekä englanniksi kirjoitettuja näyttelyhakemuksia.Kaikille hakijoille vastataan sähköpostitse heti päätösten valmistuttua. (Huom. Gmail-osoitteet suodattavat viestejä usein roskapostit-kansioon. Muista käydä katsomassa roskapostikansiotasi ajoittain.)

Näyttelyvalintaryhmä koostuu Galleria Huudon jäsentaiteilijoista ja kokoonpano vaihtuu jokaisen hakukerran yhteydessä. Valintoihin vaikuttaa näyttelysuunnitelman lisäksi hakemusten kokonaisuus ja monipuolisen näyttelyohjelmiston muodostaminen valintatyöryhmän näkemysten mukaan.

Lisätietoja: Henni Oksman, director ( a t ) galleriahuuto.net, p. 0400-653 461

Galleria Huuto on taiteilijoiden perustama ja ylläpitämä vapaampi tila taiteelle. Toiminta pohjautuu vahvasti taiteilijoiden talkootyölle. Huudolla on ollut vuonna 2002 perustettu Viiskulma ja 2005 avattu Uudenmaankatu, molemmat Helsingin keskustassa. Vuonna 2013 avattiin Jätkäsaareen Makasiini L3:een isommat tilat, sen myötä toiminta Viiskulmassa pättyi.

Vuosittain Huudossa järjestetään noin 60-70 taidenäyttelyä. Lisäksi Galleria Huuto on toteuttanut vakituisten näyttelytilojensa ulkopuolella erilaisia projekteja, tapahtumia ja vierailunäyttelyitä.

Huuto Jätkäsaaren 900 neliön makasiinitiloissa on tällä hetkellä:
Jätkä 1 ja Jätkä 2, kaksi noin 170 m2 kokoista galleriatilaa
– Pienempi galleriatila Pikkujätkä projektityöskentelyyn, näyttelyihin tai mediataiteen esittelyyn
Olohuuto, aulatila, joka toimii Huudon toimistona sekä yleisenä olohuoneena, jossa taiteilijat sekä yleisö voivat kohdata ja viettää aikaa. Tilassa voi kokoontua esim. uusien projektien suunnittelun merkeissä ja käyttää sitä palavereihin. Aulatilassa niin huutolaiset kuin muut taidekentän toimijat voivat järjestää tapahtumia kuten keskustelutilaisuuksia, konsertteja, performanssiesityksiä, luentoja ja seminaareja, ja sitä voidaan käyttää nopeallakin tahdilla kansainvälisten vaihtonäyttelyiden sekä erilaisten pop up -näyttelyiden tilana.
– Kaikille avoin terassi, jossa on urbaani satamamaisema ja kesäkaudella jäsenistön
kaupunkiviljelyä
– Kuusi työhuonetta Huudon jäsentaiteilijoille

Olemme avoimia kaikille taidekentältä tuleville ehdotuksille. Näyttelyaikoja voi hakea niin yksityis- kuin ryhmänäyttelyillä. Jätkäsaaren tiloissa pyritään myös muunneltavuuteen, jolloin näyttelytilat ovat myös yhdistettävissä.

Lisätietoja: Henni Oksman, director(at)galleriahuuto.net, p. 0400-653 461