• Tatu Gustafsson: Instant Crash
  • Tatu Gustafsson: Kestävyys (Endurance), 2018 ,Kirja, merenjää, lasikulho
  • Tatu Gustafsson: Kestävyys (Endurance), 2018 ,Kirja, merenjää, lasikulho
  • Tatu Gustafsson: Late Essays, 2018, Myöhässä oleva kirjastokirja, lasi
  • Tatu Gustafsson: Power Nap, 2018, Käytetty turvatyyny
  • Tatu Gustafsson: Power Nap, 2018, Käytetty turvatyyny

Tatu Gustafsson

Instant Crash

Uusi Jätkä 10.3.-1.4.2018

Galleria Huuto är stängt på Långfredag 30.3.
Galleriet är öppna på lördag 31.3. och på Påsksöndag 1.4.
På Påskmondag 2.4. är galleriet stängt.

Tatu Gustafsson
Instant crash
Galleria Huuto Busholmen – Nya busen
10.3. – 1.4.2018

Tidigare hade hen nästan inte alls ägnat dem någon uppmärksamhet, fastän de ju alltid varit med, oberoende vart hen gått. De hade dykt upp men inte ur tomma intet. Som någon sjukdom, de hade börjat som en misstanke. De var samtidigt möjliga och omöjliga. De hade alltid format hen men nu var de på riktigt för första gången.

Det förflutna hade varit som en resväska, som man kan dra efter sig, en sådan med små hjul under. Men nu hade det förflutna stannat, hakat upp sig.

I princip skulle det inte ha gjort något, hen visste många som det gått på det här sättet. Eller åtminstone antog hen det. De här människorna hade uppenbarligen bara låtit gå och gått vidare, längre bort, tills det förflutna bara var som en liten bit plast i oceanen.

I det här fallet föreföll det senare alternativet hen som enklast men inte möjligt. Problemet var nämligen att framtiden pressade hen mot det förgångna. Det var bara hen som blev emellan. Framtiden hade tidigare påmint om en dåligt uppfostrad hund som bara rev sig själv och på samma gång den som leder den, framåt. Men nu rörde den sig inte. Hen var hoptryckt och kunde knappt andas

Hade tiden redan stannat? Nej. Allt fortsatte alldeles som förr. Stjärnljus, vågor… allt som är främmande för stagnation. I princip hade ingenting hänt

Det fanns bara konsekvenser.

Haven, som förtäljt om frihet, var sedan också glaciärer som smultit, barndomsminnen bara överskott från samhällsbyggnaden. Från den här stunden finns det kolavtryck på din tallrik och vuxenhjältarna är förrädare. Solljuset taggar i ozonlagret, i stället för solbränna. Alla spår syntes i avtrycken.

Hen skulle ha gett vad som helst bara allt hade varit som förr.

Hen som trott sig vara fri.

Tatu Gustafsson är en bildkonstnär född 1979 från Bjärnå. Gustafsson blev färdig från Åbo konstakademi år 2012 och Konstuniversitets Bildkonstakademi år 2015.

Utställningen har fått understöd från Finska Kulturfonden och Centret för konstfrämjande.

Kontakt:
Tatu Gustafsson
+358401383109
tatugustafsson(at)gmail.com

tatugustafsson.com