• Ihana Havo
  • Ihana Havo
  • Ihana Havo
  • Ihana Havo
  • Ihana Havo

Ihana Havo

Kärlek

Huuto I Huuto I 28.9.-21.10.2018

Ihana Havo
Kärlek
28.9.-21.10.2018

Det bästa som finns är när man vaknar utvilad, drar undan gardinerna och öppnar fönstret så att naturen kommer in. Så hör man någon underbar fågel sjunga sin underbart friska sång, och det låter precis som på den där första sommardagen då världen kom till. Ljudet fyller mig med kärlek, och jag blir helt enkelt tvungen att krama hela världen med min egen lilla sång: kviiit kviiit kviviiiii-kviviiiiii-i-iiiiiiiiii kviviii-kvivitt. Och när jag sjunger den här sången vädras min hjärna och ofta börjar jag må så fantastiskt bra att jag bara vrider mig av skratt: haaa ha ha haaa, haaaaaaa-aaaaaaa-aa haa haaaah ahaa ha. När jag skrattat tillräckligt och lugnat ner mig ropar jag: tack lilla fågel, du är bäst!
Om tre år är jag femtio och jag har alltid haft det jättebra. Jag har aldrig varit med om någonting tråkigt, någonting hemskt som skulle ha blivit kvar i tankarna. Mina mammor och pappor har varit underbara människor, liksom mina före detta flickvänner, alla pärlor, och världen tycker jag att är helt perfekt, ett fullständigt och färdigställt klot. I mitt bröst finns inget svart hål som skulle dra mitt sinne in i bottenlösheten, så att jag som konstnär skulle ha någonting att säga om saken.
Det enda jag har är den här kärleken.

Ihana Havo är en bildkonstnär från Lahtis. Hon tycker om att klämma på lera, göra formar och gjuta färggranna saker i dem. Också den här gången hämtar hon, förutom en härlig stämning, djurskulpturer i intensiva färger och kvinnor i kappsäckar. Galleriet fylls också av en liten bit sommar, från Egypten. Utställningen heter Kärlek och det är ju någonting som är trevligt att söka efter i konstverken, och kanske också ifrågasätta.

”Kärlek” är en teh-gil-meh, shhh…

Utställningen har fått stöd av Kauno ry

Ihana Havo
ihanahavo(at)gmail.com