• Katri Mononen
  • Katri Mononen
  • Katri Mononen
  • Katri Mononen
  • Katri Mononen
  • Katri Mononen

Katri Mononen

KATRI MONONEN

Viiskulma 30.8.-10.9.2006

Näyttelyssäni Huuto Viiskulmassa on esillä akryyli- ja öljyväriä yhdisteleviä maalauksia. Niiden maailma vaihtelee söpöstä ja hempeästä rajuun ja kontrastiseen. Olen kiinnostunut hetkistä, joissa tuttuun ja arkipäiväiseen sekoittuu jotain vierasta; pelottavaa, tai huvittavaa. Teokseni kertovat usein läsnä- ja poissaolosta sekä näiden välisestä häilyvästä rajasta. Maalauksessa minua kiehtoo mahdollisuus esittää päällekkäisiä aikatasoja ja keskenään ristiriitaisia maailmoja samassa kuvassa. Kuvissa esiintyy autioita paikkoja, huomionkipeitä lapsia, tai vaikkapa puuhun paennut pandakarhu. Maalausten aihe- ja värimaailmat poikkeavat toisistaan, mutta teoksiani yhdistää tihentynyt ja kerroksellinen tunnelma.

Kaikki näyttelyn teokset ovat syntyneet vuoden 2006 aikana, suurin osa kesällä. Intensiivinen maalausprosessi ja kesän sulattava kuumuus ovat jättänet jälkensä maalauksiini. Vaikka useammassakin maalauksessa ikään kuin sataa lunta, minulle niissä on läsnä kesän hillittömyyttä ja aina liian nopeasti lähestyvän syksyn tuomaa haikeutta. Kiinalaisen ravintolan pöytätabletin maisema on varkain siirtynyt maalaukseeni. Kun ei kesällä aina jaksa kokata.

Huudossa esillä olevien maalausten lisäksi teen mm. installaatioita ja kollaaseja. Olen valmistunut kuvataitelijaksi Tampereen ammattikorkeakoulun taiteen osastolta vuonna 2004 ja tällä hetkellä jatkan opintojani Taideteollisen korkeakoulun PALLAS –maisteriohjelmassa

Tervetuloa näyttelyyn!

Lisätietoja:
Katri Mononen
+358 44 5348651
katri.mononen(at)gmail.com
www.katrimononen.tk