• boye-net
 • emmaanton-net
  Emma Augustson & Anton Svanberg (SE)
  spelar
  Karin Boye

  Lördagen 6. februari kl. 15
  Galleria Huuto Busholmen

Åtta av Karin Boyes älskade dikter ikläds ny musik komponerad av Emma Augustsson och arrangerad av Anton Svanberg. Mer än 75 år efter sin död fortsätter Boyes lyrik, prosa och liv att inspirera och fascinera och hennes texter är lika relevanta idag som någonsin.

I dessa nya tonsättningar sätts texten i centrum. Musiken växlar mellan att förstärka, färga, kontrastera och betrakta och dikterna klingar ut i och omges av instrumentala improvisationer.

Emma Augustsson – sång och klaviatur
Sångerska, cellist och kompositör från Hedared i Västergötland. Utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg, Stockholm och Havanna. Emmas musik spänner över bl.a. jazz, visa, världsmusik och konstmusik. Hon arbetar ofta interdisciplinärt med modern dans, teater eller bildkonst och framträder med sina egna grupper Emma & Gänget och Boulevarder av Glas.

Anton Svanberg – elgitarr, elektronik och blås
Kompositör och multiinstrumentalist från Fjärås i Halland. Utbildad tubaist och tonsättare vid musikhögskolan i Stockholm och verksam inom experimentell musik i alla genrer. Medlem i en rad ensembler och konstellationer, konstnärlig ledare för musikteatergruppen Oss Från Fjuren och ordförande i Föreningen för Fri Improviserad Musik.

Denna turné med Karin Boye’s texter sträcker sig över våren 2016 och gör uppehåll på ett dussintal platser i Sverige, Danmark och Finland. Turnén har ekonomiskt stöd från Kulturrådet.

Fritt inträde!

Lyssna till på Soundcloud

emmaanton-net