• Leena Ylä-Lyly: The Widow
  • Leena Ylä-Lyly: Untitled
  • Leena Ylä-Lyly: The Great Wave

Leena Ylä-Lyly

It Is What It Is

Huuto III 13.11.-18.12.2020

Leena Ylä-Lyly
It Is What It Is
13.11.- 18.12.2020

Utställningsbesök bara enligt överenskommelse tills 18.12 vardagarna kl. 12-7. Ring eller mejla oss:
050 3955 255, eller galleria(a)galleriahuuto.net, eller ring dörrklockan på Eriksgatan. Vi använder dörren vid Eriksgatan.

Lista över verken

Acceptera sorgen.
Acceptera lidandet.
Acceptera ensamheten och det mörbultade hjärtat.
Låt sorgen skölja över dig som en våg. Över, tills den stiger igen. Allting förändras ständigt.
Andas.
Andas.

Allting är här.

It Is What It Is fick sin början när jag blev änka för tre år sedan. Jag började undersöka sorgen. Jag märkte att den är som en våg, ständigt i rörelse. Ibland kraftfull, ibland dämpad. Min upplevelse var att det inte fanns något annat alternativ än att ge efter för den, och inse att man överlever. Tills vågen sköljer över en igen. Sorgen kanske aldrig försvinner, men man kan lära sig att leva med den. Det här är en universell, men ändå förtigen upplevelse. Sorgen tar sin tid, och den bärs alltför ofta ensam. It Is What It Is behandlar sorg – att se och acceptera den sådan som den är, utan att fastna i den, utan att fästa något visst värde vid den.

Leena Ylä-Lyly (f. 1979) är en fotokonstnär som bor och arbetar i Helsingfors. Hon blev konstmagister från Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur år 2017. Död, tomhet och tystnad står i centrum för Ylä-Lylys konstnärliga arbete. Influenserna kommer ofta från zenbuddismen och därtill förknippad konst. När det gäller fotografi är hon intresserad av tystnaden och den inneboende rörelsen.

Ylä-Lyly har deltagit i grupputställningar och arbetat i olika konstnärsresidens i Finland och utomlands. It Is What It Is är hennes fjärde separatutställning.

Utställningen och det konstnärliga arbetet stöds av Juhani Keskinens dödsbo, Centret för konstfrämjande, Väinö Tanners stiftelse, Konestiftelsen och Pariisin taiteilijakaupungin säätiö.

leena.yla.lyly(a)gmail.com
+358 40 7011221