• Jenni Rope: Mobileita ja maalauksia
  • Liina, 2016
  • Mobile, 2016
  • Rivakka
  • Jätti

Jenni Rope

Mobiler och målningar

Uudenmaankatu 7.9.-25.9.2016

Jenni Rope

7.9.-25.9.2016
Galleria Huuto Nylandsgatan

Jenni Ropes separatutställning Mobiler och målningar öppnar i Galleri Huutos lokaliteter vid Nylandsgatan den 7 september 2016. I anslutning till utställningen publiceras även Ropes bok med bilder av hennes mobiler.

Rope är en konstnär som utöver sina målningar också är känd för sina animationer och mobila skulpturer. I sina konstverk kombinerar hon olika tekniker från akrylmålning till teckning och utmärkande för hennes målningar är en lekfull visuell värld. I sina nya konstverk närmar sig Jenni Rope allt mer ett helt abstrakt uttryckssätt. Den mångsidiga konstnärens nya målningar utgår i hög grad från samspelet mellan tydliga penseldrag och inspirerande färgfält. Konstverken är mer avskalade och har en tydligare struktur jämfört med Ropes tidigare produktion. I konstverken accentueras en rörelse med vilken konstnären skapar spänning på bildytorna.

Utöver målningar skapar Jenni Rope mobiler, ett slags svävande skulpturer. I den aktuella utställningen fullföljer och kompletterar mobilerna det visuella i målningarna. Det finns ett slags känslighet i mobilerna som svävar i rummet. De är samtidigt både lätta och tunga, graciösa men också veritabla bumlingar.

Jenni Rope är bosatt och verksam i Helsingfors. Hon har studerat vid Fria konstskolan och Aalto-universitetets högskola för konst, design och arkitektur. Rope har haft ett stort antal utställningar både i Finland och utomlands. Vid sidan om sin karriär som bildkonstnär har Jenni Rope också arbetat med bilderböcker, illustrationer, skivomslag och formgett mönster bland annat för Marimekko.

Frame Contemporary Art Finland har understött publiceringen av boken MOBILE

Mer information:
www.jennirope.com
www.finnishartagency.com