• Natalia Kopkina
  • Natalia Kopkina
  • Natalia Kopkina
  • Natalia Kopkina

Natalia Kopkina

Motherland

Uudenmaankatu 9.9.-27.9.2015

Natalia Kopkina
MOTHERLAND
Galleria Huuto Uudenmaankatu
9.-27.9.2015

”Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan — mennyt on unohdettu, ja tulevakin unohdetaan kerran.” (Saarn. 1:11)

Lapsena asuin siskoni, vanhempieni ja isovanhempieni kanssa pienessä kaksiossa Leningradissa. Inkeriläisten paluumuuton alkaessa vuonna 1991 muutimme vanhempieni kanssa Turkuun. Venäjälle jäivät isovanhemmat ja muut sukulaiset. Kun lapsuudenkotini vuonna 2006 myytiin sen jäätyä tyhjäksi, otin muistoksi valokuvia.

Seuraavana vuonna päätin jatkaa kuvaamista synnyinmaassani ja kävin vuosien 2006-2015 aikana useammalla kuvausmatkalla Venäjällä ja Virossa. Vierailin lapsuudestani tuttujen paikkojen lisäksi myös vanhempieni ja isovanhempieni kotikylissä. Halusin tallentaa menneisyyden paikoista edes jotain, mikä voisi muistuttaa minua siitä kuka olen.

Venäjän kulttuuri, perinteet ja kieli ovat vaikuttaneet syvimpään olemukseeni ja visuaaliseen maailmaani. Minua kiinnostaa venäläinen sielu – tunne tai identiteetti, joka minulla on, vaikka olen kauan sitten muuttanut Venäjältä pois.

”Sekä meidän sielumme että ruumiimme koostuvat aineksista, jotka kaikki ovat olleet olemassa jo meidän esivanhempiemme pitkässä ketjussa. Se mikä yksilön sielussa on uutta, on tulosta ikivanhojen ainesten loputtoman erilaisista yhdistelmistä.” (Carl Jung)

Natalia Kopkina (s. 1984) valmistuu syksyllä taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston valokuvataiteen osastolta. Motherland -näyttely on Kopkinan toinen yksityisnäyttely. Näyttelyä ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto ja Patricia Seppälän säätiö.

Yhteystiedot:
040 760 1545
nkopkina(a)gmail.com
www.nataliakopkina.com