• Sold, 2013, Kromogeeninen värivedos / hand C-type, 55 x 75cm, ed. 1/3 (+2 a.p.)
  • Viewing Platform, 2014, Kromogeeninen värivedos / hand C-type, 107 x 136cm, ed. 1/3 (+2 a.p.)

Minna Pöllänen

NATURE TRAIL

Jätkä 1 29.5.-15.6.2014

Minna Pöllänen
NATURE TRAIL
Galleria Huuto Jätkäsaari 1
29.5 – 15.6.2014

Helatorstaina 29.5. galleriat ovat avoinna klo 12-17, tervetuloa!

Landscape is an exhausted medium, no longer viable as a mode of artistic expression.
Like life landscape is boring; we must not say so.

W.J.T. Mitchell: Landscape and Power

Kuvataiteilija Minna Pöllänen (s.1980) työskentelee valokuvan ja paikkasidonnaisten teosten kautta ja tutkii näiden työskentelymetodien keskinäistä suhdetta. Kokonaisuutta yhdistää tematiikka, joka pohtii maisemakokemusta, sekä eri ympäristöihin liittyviä stereotypioita ja rakenteita.

Galleria Huudossa esillä oleva Nature Trail (2012-2014) koostuu laakafilmille kuvatuista valokuvista, joiden kautta tutkitaan ja kyseenalaistetaan erilaisia tapoja kokea ja nähdä maisema. Teosten keskiössä ovat metsään tehdyt paikkasidonnaiset interventiot. Teollisesti tuotetun puumateriaalin hukkapaloista ja erilaisista työkaluista toteutetut rakennelmat imitoivat muotokieleltään maisematurismille tyypillisiä laitteita ja apuvälineitä, kuten katselutasanteita ja tienviittoja, sekä maisemaan rakennettuja reittejä ja polkuja.

Kuvissa itse maisema näyttäytyy vain rajallisesti. Fokus on usein näennäisen merkityksettömissä yksityiskohdissa, ja subliimin näkymän sijaan maiseman elementit toimivat rakennelmienq taustoina. Kuvat keskittyvätkin tutkimaan maiseman kokemisen ja hyödykkeistämisen malleja suoran maisemarepresentaation sijaan: Mikä määrittää maiseman ideaalin ja siihen sopivan katselukulman? Mikä on kokijan ja katseen rooli ympäristön arvottamisessa? Voisiko juuri arkisemman maiseman ’tylsyydessä’ ja sen lähemmässä tarkastelussa piillä potentiaali oman elinpiirin rakentavampaan kohteluun?

Minna Pöllänen asuu ja työskentelee Helsingissä ja Lontoossa. Pölläsen töitä on ollut esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla mm. Mäntän Kuvataideviikoilla (2013), Yinka Shonibare Guest Projectissa (2014) ja The Photographers’ Galleryssä (2012) Lontoossa, Brooklyn Bridge Parkissa ja A.I.R. Galleryssä New Yorkissa (2013), NUORET 2011 näyttelyssä Helsingin Taidehallilla, Format-valokuvafestivaalilla Derbyssä (2013) ja Galerie Les Territoiresissa Montrealissa (2011, 2012).

Kiitos: Taiteen edistämiskeskus/Valtion valokuvataidetoimikunta ja Koneen Säätiö

Lisätietoja: www.minnapollanen.com / minna(at)minnapollanen.com