• Huuto Jätkäsaari
  • Huuto Jätkäsaari rakenteilla
  • Jätkäsaaren Makasiini L3
  • Galleria Huuto - Jätkäsaari

[slide=1]

Galleria Huuto grundar ett nytt verksamhetsrum för konstnärer i Magasin L3 på Busholmen. På samma ställe firade galleriet i september 2012 sina första runda år genom jubileumsutställningen Aaargh! – 10 år senare. Verksamheten startar i nya utrymmen med utställningar av Kalle & Pauliina Turakka Purhonen och Noora Geagea (2.1.-20.1.2013).

Busholmens magasin L3, Stillahavsgatan 6 (fd Hietasaarenkuja 6)

Hamnmagasinen vid Busholmen lämpar sig speciellt väl både till sitt yttre och till sitt inre för skapande konstnärlig verksamhet. Fastän området fortfarande till stor del saknar beboende, ligger det bra till i den södra delen av stadskärnan och är på promenadavstånd både från Forum Box och Kabelfabriken samt från Muu galleria och Galleria Huuto, Nylandsgatan. Galleria Sic verkar redan i den andra delen av magasinet. Med tanke på publiken stöder dessa galleriers profiler varandra. Dessutom når man lätt Magasin 3L genom den nya spårvagnsförbindelsen nr 9. Det bostadsområde som för tillfället byggs gör området både spänningsfyllt och ständigt föränderligt.

Detta grova magasin möjliggör en allt mer utvidgad verksamhet och producerar en gemensam produktionsmiljö för konst som kan bidra till helt nya former av gemenskap och skapande. Vi är öppna för alla initiativ ifrån konstfältet.

I magasinets andra våning öppnas två ca 200m2 stora gallerier. I utrymmets aula byggs ett gemensamt och allmänt vardagsrumsaktigt rum, ett ”art lounge” där både konstnärerna och publiken kan träffas och vistas, och där konstnärer kan samlas för att planera nya projekt. Denna aula kan även hyras ut till andra aktörer inom konstfältet.

Dessutom planeras konstnärsateljéer och ett projektrum, där en gästande konstnär kan arbeta under en period av ett par månader och som efter arbetsprocessen kan öppnas som utställningsutrymme för det skapade verket.

Galleria Huuto

Galleria Huuto är ett konstnärsdrivet friare rum för konst som hittills har haft två gallerier; Femkanten grundat år 2002 och Nylandsgatan grundat 2005. Båda ligger i Helsingfors centrum och vi har årligen arrangerat ca 35-50 utställningar. Galleri Huuto har publicerat ett konstprojekt i bokform, ordnat olika evenemang och gästande utställningar utanför de ordinära galleriutrymmena. Nu när Busholmen öppnas kommer vi att avveckla Femkantens galleri i slutet av januari 2013. Verksamheten vid Nylandsgatan fortsätter.

Tack:
Kone-stiftelsen
Undervisnings- och kulturministeriet

Ytterligare information:
Henni Oksman
director(at)galleriahuuto.net
tel. +358 (0) 400 653 461

Galleria Huuto Jätkäsaari
Busholmens Magasin L3
Stillahavsgatan 6 (fd Hietasaarenkuja 6)
Helsingfors

Spårvagn 9, hållplats Bunkern, gå en liten sträcka tillbaka in mot stan, magasin L3, en stor tegelröd byggnad, är första byggnaden på höger sida, vid havet.


Näytä suurempi kartta