• Paul Landon

Paul Landon

Paul Landon

Uudenmaankatu 20.4.-8.5.2011

Paul Landon
20.4. – 8.5.2011
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Paul Landonin näyttely Galleria Huudossa Uudenmaankadulla esittelee teoksia, joissa etsitään jotakin, joka ehkä on tai ei ole olemassa. Etsintäprosesseihin kuuluu konkreettista vaeltamista ja etsimistä, mutta myös jäljittämistä, tekemistä, kopioimista ja kirjoittamista. Se, mitä kuvataan, ei ole jonkin löytämistä vaan sen etsimistä. Se, mitä etsitään, on jotain, jota epävarman olemassaolonsa vuoksi on mahdotonta kuvata.

The translation (Käännös) (2011) kuvaa yritystä löytää Buenos Airesista Jorge Luis Borgesin alkuaikoinaan kirjoittaman, kyseistä kaupunkia käsittelevän runon käännös. Näennäisesti olemattoman käännöksen etsintä on korvattu sillä, että etsitään Buenos Airesista paikkaa, jossa runo voitaisiin kääntää. Runosta ja kaupungista tulee vaikeasti kuvailtavia mahdollisten merkitysten paikkoja, mahdottomia tulkita.

Nimetön (kadut) (2011) esittää nestekidenäytöillä kahdeksan näkymää Buenos Airesin vanhan keskustan tuntemattomilta kaduilta. Taustavalaistut kuvat asettavat katsojan aivan katujen keskelle ja muodostavat geometrisesti harmonisia sommitelmia. Ne kuvaavat ihanteellisen näkökulman etsimistä epätäydellisessä, yksitoikkoisessa kaupunkimaisemassa.

Copy (Kopio) (2011) kuvaa Walter Benjaminin esseen “The work of art in the age of mechanical reproduction” (“Taideteos teknisen uusinnettavuutensa aikakaudella”) sanatarkan kopioinnin tulosta. Kopio, käsinkirjoitettu teksti, on epäselvä ja näennäisesti tarpeeton. Se dokumentoi alkuperäisen tekstin auraattisen olemuksen etsintää.

Paul Landon suorittaa kuvataiteen tohtorin tutkintoa Kuvataideakatemiassa. Hänen töitään on viime aikoina ollut näytteillä gallerioissa, museoissa ja festivaaleilla Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Tällä hetkellä hän asuu Montrealissa ja toimii mediataiteen professorina Quebecin yliopistossa.

Näyttelyä tukee Kuvataideakatemia.

AUKIOLOAJAT VAPPUNA: la 31.4. avoinna, su 1.5. suljettu.