• Paula Puoskari
  • Arjen ilkimyksiä I (se, joka vie nimet)
  • Marmoriin hakattu aika
  • Dorian Gray I
  • Dorian Gray II
  • Paussi menossa - kaksoismuotokuva

Paula Puoskari

Paussi Menossa

Viiskulma 16.9.-4.10.2009

Tätä näyttelyä maalatessani ajatukseni ovat palanneet toistuvasti seuraaviin teemoihin: teoria, hormonit ja taideyleisö.

Teoria-sanan etymologia kertoo katsomisen merkityksestä ajattelulle (kreikan kielen theōríā tarkoittaa katsomista, tutkimusta, yhtenäistä tietojen järjestelmää). Katsomisen ja uudelleenkatsomisen merkitys kiehtoo minua. Mitä monitulkintaisempi, monikerroksellisempi kuva, sen haastavampi se on ajattelulle. Kuvataiteilija katsoo työkseen, mutta kertooko kuvataiteen asema yhteiskunnassa jotakin kyvystämme ajatella.

Maalausteemat ovat aina subjektiivisia – mutta onko henkilökohtainen edelleen poliittista: Viiskymmentä Viiskulmassa. ”Sulla on ollut vaihdevuodet päällä viimeiset kolkyt vuotta”, mutta miltä tuntuu kun huippukohta lähestyy – ja miksi yhä tuntuu siltä, että naisen ois kivempi vaieta ja olla kuin niitä ei oliskaan…

Ja lopuksi:
”Anyone who has shuffled through a gallery will know the look of bafflement and boredom worn like a mask on the faces of the visitors. They should be getting something out of this, but they´re not.Fortunately there is a café.”
Jeanette Winterson

PS. Kaikki maailman pilkkihaalareissa sisätyötä tekevät taidemaalarit liittykää yhteen…

Paula Puoskari on Helsingissä asuva Vapaasta Taidekoulusta keväällä 2008 valmistunut maalari – ja entinen juristi. Galleria Huuto Viiskulmassa oleva näyttely on taitelijan toinen yksityisnäyttely Helsingissä.

Lisätietoja:
Paula Puoskari
paula.puoskari(at)gmail.com
040-515 2270