• w_euro_koponen
  • Pia Euro ja Tanja Koponen
  • Pia Euro ja Tanja Koponen
  • Pia Euro ja Tanja Koponen
  • Pia Euro ja Tanja Koponen
  • Pia Euro ja Tanja Koponen
  • Pia Euro ja Tanja Koponen
  • Pia Euro ja Tanja Koponen

Pia Euro, Tanja Koponen

JOTAIN OVEN VÄLISSÄ

Uudenmaankatu 21.4.-9.5.2010

Pia Euro, Tanja Koponen
Jotain oven välissä
21.4. – 9.5.2010
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Rakennuspäivä 21.4.
Keskustelua ja tarjoilua 7.5. klo 17-19

Olemme helsinkiläisiä kuvataiteilijoita ja olemme työskennelleet yhdessä aika ajoin vuoden 2007 loppupuolelta lähtien. Työskentelymme pohjautuu haluun tutkia installaation/veistoksen ja esityksen välistä rajapintaa. Työskentelyprosessin sisällyttäminen osaksi rakentuvaa teosta kiinnostaa meitä. Haemme teoksiimme muotoa joka eläisi ja hengittäisi osana sitä ympäröivää hetkeä ja tilannetta, josta se rakentuu ja johonka se sijoittuu.

Nyt Galleria Huutoon toteutettava teos: “Jotain oven välissä” on prosessiteos, joka rakentuu tässä hetkessä toteutuvan läsnäolon sekä kuvallisten rakenteiden leikkiin ja vuoropuheluun. Olemme vilpittömän kiinnostuneita taiteen ilmaisullisten rajojen sijainnista. Hajoava ja samaan aikaan rakentuva teos on kiinnostuksemme kohteena. Etsimme herkkää ja haurasta muotoa teoksellemme taiteen muotojen, reunojen ja rakenteiden välisestä tilasta. Esityksellisyyden kysymykset ovat myös keskeisiä teoksessamme, katsojan rooli osana teosta paikantuu jonnekin katsomisen ja olemisen väliselle alueelle – ympäröivä todellisuus ja siitä rakentunut kuva, niin teoksessa kuin elävässä elämässäkin, liukuu alueelta toiselle muodostaen teoksen.

Teoksen rakentaminen galleriatilaan on osa teosta, haluamme elävän tilanteen muotoutuvan osaksi näyttelyämme. Tervetuloa seuraamaan teoksen syntyä gallerian aukioloaikana 21.4. 7.5. järjestämme näyttelyymme liittyen Keskustelua ja tarjoilua –tilaisuuden klo 17-19, lämpimästi tervetuloa.

Kiitos: Suomen kulttuurirahasto, Taiteen keskustoimikunta ja AVEK.

Pia Euro
pia.euro(at)taik.fi
050-4210986

ja

Tanja Koponen
koponen.tanja(at)gmail.com
045-6760544