• QUATTRO ROYAL

Elisabet Lundkvist, Jacob Lind, Johannes Kanschat, Peter Köhler

QUATTRO ROYAL (SE)

Viiskulma 25.8.-5.9.2004

Galleria Huuto visar just nu fyra konstnärer bosatta i Stockholm och Göteborg. Titeln är Quattro Royal, och är en sammanställning av nya verk.

Elisabet Lundkvist betecknar sig bl.a. som ¨a girl drawer¨. Hennes verk har en romantisk karaktär och hon kommer visa nya arbeten på Galleria Huuto föreställande dagdrömmande damer.

Johannes Kanschats arbeten sträcker sig från skulptur till måleri i miniatyrformat. Hans nya små intima ¨landskap¨ presenteras i en egen och väldigt personlig stil.

Johannes Kanschat och Elisabet Lundkvist bor och arbetar i Göteborg och är även verksamma med pop-bandet Hello Goodbye som rönt framgång både i Sverige och Norge.

Jacob Lind har en stramt minimalistiska teknik i sina tusch teckningar, tema som sökandet efter manlig identitet och olika alter ego är starkt påfallande.

Peter Köhlers målningar är figurativa, kombinerade med abstrakta element. En samman-ställning av det verkliga, det påhittade, det rationella och det intuitiva.

Jacob Lind och Peter Köhler bor och är verksamma i Stockholm, båda är delaktiga i det Stockholmsbaserade konst bokförlaget Biondi Books.

Uttrycken kan upplevas vittskilda men gemensamma nämnare finns. Bildspråket visar ofta föreställande motiv, där blandning av såväl verklighet och fiktion flätas samman, och en komplex förening av humor och tungt allvar.