• Lora Dimova: Holographic Realms
  • Lora Dimova: Holographic Realms
  • Lora Dimova: Holographic Realms
  • Lora Dimova: Holographic Realms
  • Lora Dimova: Holographic Realms
  • Lora Dimova: Holographic Realms

Lora Dimova

Holographic Realms

Jätkä 1 28.10.-12.11.2017

Lora Dimova
Holographic Realms
Galleria Huuto Busholmen, Busen 1
28.10.-12.11.2017

Galleriet är öppet också på Alla helgons dag 4.11.2017 kl. 12-17.

Beyond vision

Under the current of a lost circle

Into the holographic realms

Of chimerically entangled dimensions

Silent shouts of exploding stars

Shattered crystalline structures

I see myself in a mirror of quartz

Hello Kitty!

Att träda in i holografiska världar är ett sätt att se in i något. De utgör en förbindelse till en subtil nivå med svårfångade förnimmelser, till främmande riken och parallella världar, mystiska upplevelser, oförklarliga fenomen, till mig, till dig.

Utställningen omfattar multimediala konstverk i flera medier och tekniker från de två senaste åren. Arbetena dras till varandra och bildar en kombination av olika förnimmelser, erfarenheter och energier. Andra simulerade världar blir synliga, mönster genereras, hybridgestalter i form av människor, prinsessor, änglar träder fram som hologram från utomjordiska världar.

Lora Dimova (Bulgarien, 1981) är en bildkonstnär bosatt och verksam i Helsingfors. Hon använder sig av fotokonst, skulptur, kollage, teckning, rörliga bilder, ljud, performanskonst och skrift för att konstruera subtila verkligheter och erfarenheter. Dimova är intresserad av att skapa en förbindelse mellan den fysiska och transcendentala världen.

Dimova utexaminerades 2007 som magister i porslins- och glaskonst från Nationella konstakademin i Bulgarien och tog år 2015 sin magisterexamen i bildkonst vid Konstindustriella högskolan vid Aalto-universitetet. Hennes arbeten har visats världen över vid utställningar, festivaler och biennaler för samtidskonst, som exempelvis den internationella biennalen för ung konst i Moskva, biennalen i Casablanca i Marocko, världbiennalen i keramik i Sydkorea etc. Dimova var år 2009 en av de konstnärer som premierades med det bulgariska priset för unga konstnärer.

Närmare information:
Lora Dimova
0449788463
vakkerlo(at)gmail.com
www.vakkerlo.com