• Kazuko Kizawa: SPECTRUM-Colour-Light
  • Kazuko Kizawa: SPECTRUM-Colour-Light
  • Kazuko Kizawa: SPECTRUM-Colour-Light
  • Kazuko Kizawa: SPECTRUM-Colour-Light

Kazuko Kizawa

SPECTRUM-Colour-Light-

Uudenmaankatu 15.6.-3.7.2016

Kazuko Kizawa
SPECTRUM-Colour-Light-
Galleria Huuto Nylandsgatan
15.6.-3.7.2016

Galleria Huuto är stängd under midsommaren 24.-26.6.

På utställningen visas en videoinstallation som är baserad på temat färg och ljus och med material från Finland. Installationen består av videoverk som innehåller fysikaliska ljusfenomen. Jag hoppas att de här arbetena kommer att inspirera åskådarna att fundera på förhållandet mellan färg och ljus, tid och rum.

Kazuko Kizawa är en bildkonstnär och fotograf från Japan. Hon bor och arbetar just nu i Finland. Hon har konstant utforskat möjligheter med färg och ljus. Kizawa började med tvådimensionell konst för att sedan fortsätta med tredimensionella föremål, installationer, rörlig bild och ändrar uttrycksform vid behov. Hennes senaste utmaning fokuserar på att använda fysikaliska fenomen, på interferensens karaktär, att experimentera med möjligheter med färg och ljus och att skapa nutidskonst.

Under åtskilliga konstnärsresidensperioder som Kizawa deltagit i sedan Banff, Canada år 2002, har hon varit förtjust i hur landskap, material, människor som hon träffat, fångats upp i hennes arbeten och förändrat dem. Hon anser att arbetet som residenskonstnär är den mest effektiva metoden för henne och hon hoppas kunna fortsätta på den vägen också i fortsättningen.
Hon är utexaminerad konstmagister från Tama University of Arts Graduate school, (1999) och fick priset Made in Kawasaki Contemporary Art Award Judge Prize (2006) (Japan). Hon har deltagit i olika event och utställningar på temat “ljus”, som Lumière (2012, Canada), Björneborgs festspel (2010), Polar Night Light (2007, Finland), GLOW (2004, USA).
Hennes arbeten har visats i Japan, Nordamerika, Europa och Oceanien.

kazukunkizawa(at)gmail.com