• The Great Wheel of Fortune

The Great Wheel of Fortune / Onnenpyörä
SUPERMARKET 2019 – Stockholm Independent Art Fair
4.-7.4.2019

Galleria Huudon jäsentaiteilijoista koostuva työryhmä osallistuu Tukholmassa
SUPERMARKET 2019 – Stockholm Independent Art Fair -taidemessuille kollektiivisella teoksellaan The Great Wheel of Fortune.

Osastomme on karnevalistinen kokonaisperformanssi, joka tuo häpeilemättä esille taiteen ja talouden sattumanvaraisia suhteita. Tilaa hallitsee suuri, värikkäästi valaistu, itse rakentamamme onnenpyörä, johon myymme arpoja.

Onnenpyörän palkintojen skaala on laaja: voittoina jaettavat taideobjektit ovat ”hienoja” ja arvokkaita teoksia, tai jäljitelmiä, löydettyjä ja arvottomiksi määriteltyjä teoksia. Palkinnot ovat osin käsitteellisiä ja avaavat kriittisiä näkökulmia omistajuuteen, tekijyyteen ja oikeuksiin. Työryhmän lisäksi näiden tekoon osallistuu suurempi joukko Huudon jäsentaiteilijoita.

Pääpalkintona arvotaan yksi näyttelyaika Huuto IV -tilaan keväälle 2020. Jokaisena messupäivänä voittona on myös erityinen isompi palkinto. Näitä ovat esimerkiksi viikon residenssiaika Örön residenssissä ja jäsentaiteilijoiden lahjoittamat teokset.

Onnenpyörän visuaalinen ilme tuo näkyväksi projektin rakenteen: värikkäät sektorit kuvaavat teokseen käytettyjä resursseja – budjettia, työtunteja jne. Samalla Onnenpyörä palkintoineen esittelee luontevasti Galleria Huudon toimintaa ja jäsentaiteilijoita.

SUPERMARKET 2019 – Stockholm Independent Art Fair järjestetään 4.-7. huhtikuuta 2019 Tukholman Sicklassa. SUPERMARKETin tavoitteena on tarjota esittely taiteilijavetoisille gallerioille ja kollektiiveille ympäri maailman ja luoda mahdollisuuksia ruotsalaisella ja kansainvälisellä taidekentällä. Se on taidemessut jotka pyrkivät tarjoamaan kävijälle kokemuksen pikemmin kuin keskittymään myyntiin. Näytteillepanijat ovat tavallisesti voittoa tavoittelemattomia näyttelytiloja. Näyttelyn lisäksi tapahtumaan kuuluu seminaariohjelma, performanssinäyttämö ja tapaamisohjelma verkostoitumiseen. Katalogi on yhdistetty kansainvälisesti levitettävään englanninkieliseen taideaikakauslehteen. Viime vuosien näyttelyissä on ollut esillä vuosittain 60-80 taiteilijavetoista galleriaa ja kollektiivia noin 25 maasta, ja ne houkuttelevat 4000-5000 kävijää. Vuosina 2007 – 2018 SUPERMARKETISSA on esiintynyt näytteillepanijoita yli 60 maasta, ja he kaikki ovat osa kasvavaa kansainvälistä taiteilijavetoisten gallerioiden ja kollektiivien liikettä.

https://supermarketartfair.com/