• Heli Konttinen
  • Tutkimusjohtaja Maria Engel
  • Tutkimusapulainen Maria Tanskanen

HELI KONTTINEN

TAVALLISTEN IHMISTEN TUTKIMUSKESKUS

Uudenmaankatu 24.6.-12.7.2009

Heli Konttinen
Tavallisten ihmisten tutkimuskeskus
24.6. – 12.7.2009
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Suomen Humontologisen seuran perustama Tavallisten ihmisten tutkimuskeskus avaa ovensa juhlallisin menoin 24.6.2009 kello 18.00. Keskus on perustettu tukemaan tutkimusryhmän johajan, Maria Engelin aloittamaa uraa uurtavaa tutkimustyötä ihmisen ontologian parissa.

Tutkimuskeskus avaa samalla ovensa myös yleisölle, tehdäkseen humontologista tieteenalaa ja sen saavutuksia tutuksi. Keskuksessa voi itse osallistua Maria Engelin viimeisimpään tutkimukseen tai olla katselemassa kuinka testejä tehdään.

Engel on pitkään tutkinut Moraali Älyn kehitystä ja Moraali Äly onkin muodostunut yhdeksi humontolgian keskeisimmistä käsitteistä. Se määrittelee suvaitsevaa, sosiaalisesti ja moraalisesti kestävää käytöstä.

Engelin tämän hetkinen tutkimusprojekti, Hiekkalaatikko-teoria, tutkii kulttuurin vaikutusta Moraali Älyn kehityksessä. Projekti on saanut leikkisän nimensä Engelin pohdinnoista siitä, ovatko käyttäytymisemme juuret hiekkalaatikolla, jolla leikimme lapsena. Kulttuurivaikutusta hän on tutkinut pitkään muun muassa Indonesiassa, Balilla.

Tutkimuskeskuksen tutkimukseen voi halutessaan ilmottautua jo etukäteen projektin tutkimusapulaiselle, Niina Tanskaselle, numeroon 041-4372414.

Tavallisten ihmisten tutkimuskeskus hanketta ovat tukeneet Miskin Foundation, AVEK, Visek, TOP-Säätiö, Taiteenkeskustoimikunta, Varsinais-Suomen taidetoimikunta sekä Varsinais-Suomen Kulttuurirahasto.

Lisätietoja projektista antaa
Heli Konttinen 040-7309072
heli.konttinen(at)gmail.com