• The Immaterial Body
  • La Sala Naranja
  • La Sala Naranja
  • La Sala Naranja
  • La Sala Naranja
  • La Sala Naranja

LA SALA NARANJA

THE IMMATERIAL BODY

Uudenmaankatu 5.3.-16.3.2008

La Sala Naranja
The Immaterial Body
Galleria Huuto Nylandsgatan
5.3.–16.3.2008

La Sala Naranja, ett konstnärskollektiv från Valencia, visar en ny samling samtidskonst på Galleria Huuto. Utställningen som kallas ”The Immaterial Body” (”Den immateriella kroppen”) öppnar den 4.3.2008 och pågår till 16.3.2008. Utställningen pågår samtidigt i Galleriets båda lokaler: på Nylandsgatan 35 och på Skepparegatan 43 i Helsingfors.

Utställningen är en del i ett utbyte mellan Galleria Huuto och La Sala Naranja. Som organisatör fungerar Namastic Art Collective, Helsinki i samarbete med de båda gallerierna.

De deltagande konstnärerna är: Ima Picò, Abraham Martìnez, Jordi Plà, Nacho Ruiz, Enriqueta Rocher, Sergio Zavattieri, Guadalupe Aguilar, Antonio Ruiz Montesinos, Sheila Pye & Nicholas Pye, Filippos Tsitsopoulos och Beatriz Sànchez Sànchez.

Toni Calderòn, La Sala Naranjas kurator, skriver: ”Vår proposition gäller kroppens dematerialisering. I många av de verk som ingår i utställningen förlorar kroppen sina speciella karaktärsdrag för att övergå i en skapelse som kallas ’Homo Digitalis’. Konstnärerna har arbetat utgående från frånvaron av en fysisk kropp och lekt med teknologin som ett redskap för att nå fram till något utöver det mänskliga, en mental projicering av ett digitalt jag.”

La Sala Naranja utarbetar propositioner i samarbete med en mångfald konstnärer. Medlemmarnas långa erfarenhet av att ordna evenemang baserar sig på flexibilitet, vidsyn och skarpsinne.

Mera information: www.lasalanaranja.com – www.galleriahuuto.net
Kontaktinformation: toni.ledentsa@gmail.com – virva.sointu@gmail.com – egodit@gmx.net