• Winter Song
  • Winter Song
  • Winter Song
  • Winter Song

Johanna Torkkola

W I N T E R S O N G

Pikkujätkä 16.2.-3.3.2013

JOHANNA TORKKOLA
W I N T E R S O N G
Galleria Huuto Jätkäsaari – Videokulmio
16.2.-3.3.2013

Mina konstverk behandlar existentiella frågor som berör människans psykologi och individens förmåga att överleva. Livet är fullt av knutar, eller små ritualer som man måste konfrontera och gå igenom. Mina verk söker att tolka och förstå deras komplexiteter.

De senaste åren har jag arbetat med drömliknande och mystiska stämningar. I min nya video Winter Song en märklig varelse vandrar i en melankolisk vinterlandskap. Den drömliknande videon handlar om en ensam vandrare, som söker efter sin egen plats och sätt att existera.

Musiken till videon är komponerad och spelad av ackordeonist Harri Kuusijärvi.

Johanna Torkkola (f. 1981) bor och arbetar i Helsingfors. År 2011 utexaminerades hon som Konstmagister från Aalto Universitetets Konstindustriella högskola. Torkkolas huvudmedium är video, som hon kombinerar med performance och skulptur. Senaste solo utställningar inkluderar Galleria Uusi Kipinä, Kirnu (Lahtis) och Korjaamo Galleria (Helsingfors). För övrigt har Torkkolas verk visats bl.a. i Göteborg, Hamburg, Milano och New York.

Ackordeonist Harri Kuusijärvi (s. 1986) bor och arbetar i Helsingfors. Han uppträder aktivt och har gett konserter i flera länder av Europa och Afrika. År 2011 vann Kuusijärvi andra pris i Arrasate Hiria – tävlingen, som är en av dom mest betydelsefulla internationella tävlingar.

Utöver sin solokarriär arbetar Kuusijärvi aktivt som musiker och kompositör med olika grupper av kammar-, teater-, folk-, populär-, jazz- och improviserad musik.

Kuusijärvi har studerat dragspel på Sibelius-Akademin med Veli Kujala, Matti Rantanen och Mika Väyrynen som lärare.

Kontaktuppgifter:

Johanna Torkkola
044-0121525
johanna.jtt(at)gmail.com
www.johannatorkkola.com