• oforsagd1
  • Nina-Maria Oförsagd: Bar 2000
  • Nina-Maria Oförsagd: Bar 2000

Nina-Maria Oförsagd

Bar 2000

Huuto IV 29.2.-24.3.2024

Nina-Maria Oförsagd
Bar 2000
29.2.-24.3.

Efter en lång tid är hon tillbaka i Tokyo igen.
Och hon vet att han finns där. Men ändå så långt ifrån henne.
De är i varandras världar, men ensamma.

Berättelsen om de två älskande handlar om främlingskap, men den är också en rörelse i glappet mellan oss alla, och i oss alla. Karaktärernas uttryck har formats genom performance – men också platsen som karaktär är en viktig del av berättandet och berättelsen. Dialogen fungerar som serietidningarnas textbubblor, som en animerad del av bilden. Ljudvärlden skapas bland annat av alternativ musik.

BLANCHE Hannele Mikaela Taivassalo
YUJI 徳久ウィリアム William Tokuhisa
BARTENDERN
KVINNAN MED PARAPLYET 浜崎 花恋 Karen Hamasaki
MANNEN MED ELDEN 山㟁直人 やまぎしなおと Naoto Yamagishi

REGI, MANUS, FILMFOTOGRAFI, KLIPP Nina-Maria Oförsagd
MANUS, ORD Hannele Mikaela Taivassalo
MUSIK, LJUDDESIGN Philip Holm
GRAFISK DESIGN, ANIMATION Sssimone Gaglione

Nina-Maria Oförsagd är en mediakonstnär från Helsingfors som arbetar med experimentell film, video och live cinema. Hon söker efter platser med olika slags karaktär i olika omgivningar. Oförsagd samarbetar med lokala konstnärer under sina resor runtom i världen. I hennes verk förenas ord, ljud, rörelse och performance. Att reagera på platser och improvisera ingår i hennes arbetsmetod. Oförsagd har gjort och visat sina verk i Europa och Sydasien. Hennes senaste verk är gjorda i Paris, Tokyo och Barcelona. År 2019 tilldelades hon William Thuring-priset av Finska Konstföreningen, och 2017 fick hon Stina Krooks stiftelses pris.

Tack
AVEK, Svenska kulturfonden, Taike / Centret för konstfrämjande, Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse, Oskar Öflunds stiftelse.