• 1/2

½-lehti juhlistaa 10 vuotta täyttävää Galleria Huutoa.

3.9.2012 ilmestyvässä erikoisnumerossa käsitellään laajasti kuvataiteen vapaaehtoistyötä ja taiteilijavetoisesti toimivien gallerioiden toimintaa. Mukana on myös materiaalia, jolla valotetaan Huudon historiaa ja muistellaan gallerian parhaita näyttelyitä. Kuvasalkku koostuu taiteilijoiden tekemistä Huudon muotokuvista ja 10 hyvää -palstalle on koottu Huudon näyttelyiden parhaimmisto vuosi vuodelta.

Galleria Huuto on taiteilijoiden ylläpitämä tila taiteelle. Huudolla on tällä hetkellä kaksi galleriaa, molemmat Helsingin keskustassa. Vuosittain Huudossa järjestetään 35-50 taidenäyttelyä. Taiteellinen vapaus ja itsenäisyys ovat Huudon perustavia arvoja, joiden mukaan gallerian toiminta ja talous järjestetään. Huutoa ylläpidetään jäsentaiteilijoiden talkootyöllä ja näyttelykustannukset pidetään omakustannusperiaatteella mahdollisimman alhaisina.

Haluan, että lehti on Huudon näköinen. Rönsyilevä ja orgaaninen, täynnä asiaa mutta vailla pönötystä. Huudossa taidetta tehdään taiteen, ei maineen vuoksi, linjaa erikoisnumeron päätoimittaja Veikko Halmetoja.

Halmetoja on Helsingin Sanomien kuvataidekriitikko, joka on aiemmin toiminut Mäntän kuvataideviikkojen toiminnanjohtajana. Kirjoittamisen ohella hän kuratoi näyttelyitä.

1/2-lehteen voi käydä tutustumassa osoitteessa www.puolilehti.fi

Lisätietoja
Krister Gråhn: 0400-355612, info(at)puolilehti.fi
Veikko Halmetoja: 044-2153005, veikko.halmetoja(at)gmail.com