9.2.2024.
Kiitos kaikista näyttelyhakemuksista!
Saimme historiallisen ennätysmäärän hakemuksia, yhteensä 320 kpl!
Galleria Huudon näyttelyvalintatyöryhmä on nyt koostanut vuoden 2025 näyttelykalenterin. Kaikille hakeneille on vastattu.

3.1.2024
Galleria Huudon näyttelyaikojen haku vuodelle 2025 on nyt käynnistynyt, haku päättyy 31.1.2024 klo 23.59.

Galleria Huuto sijaitsee Helsingin Kalasatamassa, Panimokatu 1:ssä.
Huudossa on neljä näyttelytilaa, joihin avaamme nyt näyttelyhaun:
Huuto I, Huuto II ja Huuto III, kolme noin 73 – 135 m2 kokoista galleriatilaa
Huuto IV, pimennettävissä oleva n. 37 m2 kokoinen tila näyttelyihin ja erityisesti mediataiteen esittelyyn.

Näyttelyajat ovat neljä viikkoa, joihin sisältyy ripustus- ja purkuaika.

Näyttelymaksut ovat:
Huuto I: 800 €, Huuto II: 700 €, Huuto III: 900 €, Huuto IV: 500 € (Omakustannehintoja, muutokset mahdollisia. Huuto pyrkii mahdollisuuksien mukaan alentamaan näyttelymaksuja).
Näyttelymaksu kattaa mm. sähköisen tiedotuksen Huudon käytäntöjen mukaan sekä näyttelytilasta huolehdinnan ja valvonnan arkipäivien osalta. Näyttelynpitäjä osallistuu näyttelyn valvontoihin viikonloppuisin ja sovittaessa arkipyhinä. Huuto IV:n hintaan sisältyy myös videoprojektori, kaiuttimet (tai kuulokkeet) ja mediasoitin.

Näyttelyhakemuksen alkuun kirjoita:
– nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja postiosoite
– mahdolliset kotisivut
– lyhyesti, mitä näyttelyyn tulee (tyyliin ”Eläinveistoksia puusta”)
– mitkä ajat sinulle sopivat, perustele lyhyesti jos olet esim. residenssissä tms ja tällöin estynyt
– mitä näyttelytilaa haet ja vaihtoehtoinen tila /tilat

Kirjoita lisäksi suunnitelma näyttelystä ja lisää 5-10 kuvaa sekä yhden sivun ansioluettelo. Tallenna tiedosto yhteen pdf-tiedostoon koostettuna nimellä:
Sukunimi-Etunimi.

Hakemukset toimitetaan 31.1.2023, klo 23.59 mennessä osoitteeseen:

haku(a)galleriahuuto.fi
Huom! Ethän lähetä hakemusta vanhaan, net-loppuiseen osoitteeseemme.
Lähetettyäsi hakemuksen tarkistathan vielä, että saat vahvistuksen vastaanotosta.

Yksittäisen sähköpostiviestin maksimikoko liitteineen on 4 mb. Voit myös lähettää linkin esim. dropboxiin, jossa hakemus sijaitsee yhtenä PDF tiedostona. Otamme vastaan suomeksi ja englanniksi kirjoitettuja näyttelyhakemuksia.

Kaikille hakijoille vastataan sähköpostitse heti päätösten valmistuttua, viimeistään maaliskuun alussa (Huom. jotkut sähköpostiosoitteet saattavat suodattaa viestejä roskapostit-kansioon. Muista käydä katsomassa roskapostikansiotasi ajoittain.)

Näyttelyvalintaryhmä koostuu Galleria Huudon jäsentaiteilijoista, ja sen kokoonpano vaihtuu jokaisen hakukerran yhteydessä. Valintoihin vaikuttaa näyttelysuunnitelman lisäksi hakemusten kokonaisuus ja monipuolisen näyttelyohjelmiston muodostaminen valintatyöryhmän näkemysten mukaan. Monipuolisella näyttelyohjelmistolla pyritään tuomaan esille erilaisia taiteellisia lähestymistapoja, tekniikoita sekä taiteilijoita.

Galleria Huudon pohjapiirros:

Pohjapiirros pdf:nä

Galleria Huuto

Galleria Huuto on taiteilijoiden perustama ja ylläpitämä tila taiteelle. Toiminta pohjautuu vahvasti jäsentaiteilijoiden yhteiselle talkootyölle. Huuto on toiminut vuodesta 2002 alkaen Viiskulmassa, Uudenmaankadulla, Jätkäsaaressa Makasiini L3:ssa, Kalevankatu 46 / Eerikinkatu 36:ssa, ja huhtikuusta 2023 Kalasatamassa.

Vuosittain Huudossa järjestetään yli 50 taidenäyttelyä. Lisäksi Galleria Huuto on toteuttanut vakituisten näyttelytilojensa ulkopuolella erilaisia projekteja, tapahtumia ja vierailunäyttelyitä.