Kiitos kaikista hakemuksista!
Galleria Huudon näyttelyaikojen haku vuodelle 2024 sulkeutui 4.6.2023 ja näyttelyvalintatyöryhmä on koostanut näyttelykalenterin 2024.

Kaikille näyttelyaikaa hakeneille on vastattu.

Uusi Huudon galleria sijaitsee Helsingin Kalasatamassa,
osoitteessa Panimokatu 1.
Tilassa on neljä näyttelytilaa, joihin avaamme nyt näyttelyhaun:
• Huuto I, Huuto II ja Huuto III, kolme noin 73 – 135 m2 kokoista galleriatilaa
• Huuto IV, kokonaan pimennettävissä oleva 32,5 m2 kokoinen tila näyttelyihin ja erityisesti mediataiteen esittelyyn.

Näyttelyajat ovat neljä viikkoa, joihin sisältyy ripustus- ja purkuaika.
Näyttelymaksut ovat:
Huuto I: 800 €, Huuto II: 700 €, Huuto III: 900 €, Huuto IV: 500 €
(Omakustannehintoja, muutokset mahdollisia. Huuto pyrkii mahdollisuuksien mukaan alentamaan näyttelymaksuja). Näyttelymaksu kattaa mm. sähköisen tiedotuksen Huudon käytäntöjen mukaan sekä näyttelytilasta huolehdinnan ja valvonnan arkipäivien osalta. Näyttelynpitäjä osallistuu näyttelyn valvontoihin viikonloppuisin ja erikseen sovittaessa muina aikoina. Myyntiprovisiota ei peritä. Huuto IV:n hintaan sisältyy myös videoprojektori, kaiuttimet (tai kuulokkeet) ja soitin.

Näyttelyhakemuksen alkuun kirjoita:
– nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja postiosoite
– kotisivut
– lyhyesti, mitä näyttelyyn tulee (tyyliin ”Eläinveistoksia puusta”)
– mitkä ajat sinulle sopivat, perustele – mainitse jos olet esim. residenssissä tms ja tällöin estynyt
– mitä näyttelytilaa haet ja vaihtoehtoinen tila /tilat

Kirjoita lisäksi suunnitelma näyttelystä ja lisää 5-10 kuvaa sekä lyhyt ansioluettelo. Säästä tiedosto yhteen pdf-tiedostoon koostettuna nimellä:
SukunimiEtunimi.

Hakemukset toimitetaan 4.6.2023, klo 23.59 mennessä osoitteeseen:

haku(a)galleriahuuto.fi
Huom! Ethän lähetä hakemusta vanhaan, net-loppuiseen osoitteeseemme.

Yksittäisen sähköpostiviestin maksimikoko liitteineen on 4 mb. Voit myös lähettää linkin esim. dropboxiin, jossa hakemus sijaitsee yhtenä PDF tiedostona.
Vastaaottaessaan sähköposti
Otamme vastaan suomeksi ja englanniksi kirjoitettuja näyttelyhakemuksia.

Kaikille hakijoille vastataan sähköpostitse heti päätösten valmistuttua, viimeistään kesäkuun loppuun mennessä (Huom. jotkut sähköpostiosoitteet saattavat suodattaa viestejä roskapostit-kansioon. Muista käydä katsomassa roskapostikansiotasi ajoittain.)

Näyttelyvalintaryhmä koostuu Galleria Huudon jäsentaiteilijoista, ja sen kokoonpano vaihtuu jokaisen hakukerran yhteydessä. Valintoihin vaikuttaa näyttelysuunnitelman lisäksi hakemusten kokonaisuus ja monipuolisen näyttelyohjelmiston muodostaminen valintatyöryhmän näkemysten mukaan. Monipuolisella näyttelyohjelmistolla pyritään tuomaan esille erilaisia taiteellisia lähestymistapoja, tekniikoita sekä taiteilijoita.

Uuden gallerian pohjapiirros:

Pohjapiirros pdf:nä

Galleria Huuto

Galleria Huuto on taiteilijoiden perustama ja ylläpitämä tila taiteelle. Toiminta pohjautuu vahvasti jäsentaiteilijoiden yhteiselle talkootyölle. Huudolla on ollut vuonna 2002 perustettu Viiskulma ja 2005 avattu Uudenmaankatu, molemmat Helsingin keskustassa. Vuonna 2013 avattiin Jätkäsaareen Makasiini L3:een isommat tilat, sen myötä toiminta Viiskulmassa päättyi. Toukokuussa 2018 Jätkäsaaren toiminta lopetettiin ja elokuussa 2018 Huuto remontoi ja avasi uudet tilat Eerikinkatu 36:een. Maaliskuussa 2023 remontoimme jälleen uudet tilat Kalasatamaan.

Vuosittain Huudossa järjestetään yli 50 taidenäyttelyä. Lisäksi Galleria Huuto on toteuttanut vakituisten näyttelytilojensa ulkopuolella erilaisia projekteja, tapahtumia ja vierailunäyttelyitä.