Galleria Huuto
Käyntiosoite: Kalevankatu 43 sisäpiha, 00180 Helsinki
Postiosoite: PL 105, 00121 Helsinki
Puh. +358 (0)50 3955 255

Toiminnanjohtaja
Emmi Kattelus, emmi.kattelus (at) galleriahuuto.fi
+358 (0)50 3955 255

Näyttelykoordinaattori
Kaarina Ormio, galleria (at) galleriahuuto.fi
+358 (0)50 3955 255

Näyttelykoordinaattori
Marja Viitahuhta, galleria (at) galleriahuuto.fi
+358 (0)50 3955 255

Galleria Huuto on taiteilijoiden ylläpitämä tila taiteelle. Galleria Huudon toiminnasta vastaa yleishyödyllinen yhdistys Mehiläispesä ry – Bikupa rf, jolla on tällä hetkellä noin 120 taiteilijajäsentä.

Huudon toiminnan painopisteenä ovat ammattimaiset ja laadukkaasti toteutetut näyttelyt Galleria Huudon nykyisessä toimipisteessä. Galleriatoiminnan lisäksi Huuto toteuttaa taiteellisia projekteja Suomessa ja ulkomailla.

Yhdistyksen näyttelytoiminta alkoi vuonna 2002, kun 25 nuorta taiteilijaa perusti ensimmäisen Galleria Huudon Helsingin Viiskulmaan. Huuto oli tuolloin yksi ensimmäisistä taiteilijavetoisista gallerioista Helsingissä ja Suomessa.

Tällä hetkellä Huuto toimii osoitteessa Kalevankatu 43, sisäpihalla.
Noin 550 m2 käsittävässä entisessä konehallissa on:
– neljä galleriatilaa (Huuto I, Huuto II, Huuto III ja Huuto IV)
– tapahtumatila keskusteluille, konserteille ja muille kulttuuritapahtumille
– kaksi työhuonetta jäsentaiteilijoille.
– Tilaan on esteetön kulku Kalevankatu 43 sisäpihan kautta luiskaa pitkin. Talon rappukäytävässä on inva-wc, jonka oviaukon leveys on 80 cm.

Huudon ylläpitämiä galleriatiloja ovat olleet:
Galleria Huuto Viiskulma (2002-2013)
Galleria Huuto Uudenmaankatu (2005-2018)
Galleria Huuto Jätkäsaari (taiteilijoiden monitoimitila, jossa neljä galleriatilaa, tapahtumatila sekä kuusi taiteilijoiden työhuonetta, 2013-2018)
Galleria Huuto Eerikinkatu / Kalevankatu (1.8.2018 ->)


Elokuussa 2018 rakensimme ja avasimme uudet tilat Eerikinkatu 36 / Kalevankatu 43:ssa

GALLERIA HUUDOSTA

Galleria Huuto on taiteilijoiden luoma vaihtoehto taiteen perinteisille instituutioille ja hierarkisten rakenteiden henkiselle ahtaudelle. Galleria Huuto toimii foorumina ennenkaikkea

1) taiteilijoille kaikilta kuvataiteen eri alueilta,
2) kokeilevalle ja ei-kaupalliselle taiteelle,
3) kansainvälisille ja kotimaisille yhteistyöprojekteille sekä
4) laajemman sosiaalisen, kulttuurisen tai yhteiskunnallisen ulottuvuuden sisältäville taiteellisille tuotannoille ja puheenvuoroille.

Vuosittain Huudossa järjestetään yli 50 taidenäyttelyä. Lisäksi Galleria Huuto toteuttaa vakituisten näyttelytilojensa ulkopuolella erilaisia tapahtumia ja vierailunäyttelyitä. Gallerioissa järjestetään yksityis- ja ryhmänäyttelyiden lisäksi performanssiesityksiä, poikkitaiteellisia ja taiteen rajoja kokeilevia projekteja, sähköisen ja akustisen musiikin tapahtumia, elokuva- ja videoesityksiä sekä keskustelutilaisuuksia. Galleria Huuto tuottaa myös kutsunäyttelyitä, joihin valitaan ajankohtaisia teemoja ja kiinnostavia taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä eri puolilta maailmaa.

Huudossa taiteen tekijät kommunikoivat yleisön kanssa suoraan ja omaehtoisesti ilman välikäsiä. Taiteellinen vapaus ja itsenäisyys ovat Huudon perustavia arvoja, joiden mukaan gallerian toiminta ja talous järjestetään. Huutoa ylläpidetään suurelta osin jäsentaiteilijoiden talkootyöllä, ja näyttelykustannukset pidetään omakustannusperiaatteella mahdollisimman alhaisina.

Huudossa kukin taiteilija vastaa itsenäisesti omasta yksityisnäyttelystään ja esittää oman taiteellisen linjauksensa. Taiteilijat vastaavat usein myös näyttelyidensä valvonnasta varsinkin viikonloppuisin. Näin yleisöllä on mahdollisuus antaa palautetta ja esittää kysymyksiä suoraan tekijälle. Galleria Huudon näyttelyihin ja muihin projekteihin on osallistunut satoja eri alojen taiteilijoita Suomesta ja muualta maailmasta.

Galleria Huuto on perustettu marraskuussa 2002.

Huudon toimintaa ovat sen toiminnan aikana eri vuosina tukeneet:
Alfred Kordelinin rahasto
Helsingin kulttuurikeskus
Koneen säätiö
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Suomen Kulttuurirahasto
Suomen Taideyhdistys
Svenska Kulturfonden
Taiteen edistämiskeskus
Valtion kuvataidetoimikunta
Uudenmaan Taidetoimikunta
Frame
Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto
Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

Mehiläispesä ry:n hallituksen kokoonpano 2021-2022:
Varsinaiset jäsenet:
Päivi Allonen (pj), Azar Saiyar, Anna Broms, Sampsa Indrén, Aleksi Martikainen, Tiina Mielonen, Kaarina Ormio, Hanna Saarikoski, Maiju Salmenkivi, Kalle Turakka Purhonen ja Marja Viitahuhta
Varajäsenet:
Jesse Avdeikov, Terhi Heino, Beata Joutsen, Aino Jääskeläinen, Kasper Muttonen, Paula Puoskari, Satu Rautiainen ja Elina Strandberg