Galleria Huuto on taiteilijoiden ylläpitämä tila taiteelle. Galleria Huudon toiminnasta vastaa yleishyödyllinen yhdistys Mehiläispesä ry – Bikupa rf, jolla on tällä
hetkellä yli 100 taiteilijajäsentä.

1.6.2018
Galleria Huuto Jätkäsaaren toiminta on päättynyt. Avaamme uudet tilat Kampissa elokuussa 2018. Lisää tietoa uusista tiloista tulossa pian.

GALLERIA HUUTO JÄTKÄSAARI – TAITEILIJOIDEN TOIMINTATILA JÄTKÄSAAREN MAKASIINI L3:SSA

Galleria Huudon jäsentaiteilijat ovat talkoilla rakentaneet Jätkäsaaren rosoiseen Makasiini L3:een toiseen kerrokseen monitoimitilan. Huuto Jätkäsaaren 900 neliön makasiinitiloissa on:

Jätkä 1 ja Jätkä 2, kaksi noin 170 m2 kokoista galleriatilaa
-Galleriatila Uusi Jätkä, joka on tyypiltään muita tiloja enemmän “white cube”, koko noin 75 m2
– Pienempi galleriatila Pikkujätkä projektityöskentelyyn, näyttelyihin tai mediataiteen esittelyyn
Olohuuto, joka toimii Huudon toimistona sekä yleisenä olohuoneena, jossa taiteilijat sekä yleisö voivat kohdata ja viettää aikaa. Tilassa voi kokoontua esim. uusien projektien suunnittelun merkeissä ja käyttää sitä palavereihin. Tilassa niin huutolaiset kuin muut taidekentän toimijat voivat järjestää tapahtumia kuten keskustelutilaisuuksia, konsertteja, performanssiesityksiä, luentoja ja seminaareja. Sitä voidaan myös käyttää nopeallakin tahdilla kansainvälisten vaihtonäyttelyiden sekä erilaisten pop up -näyttelyiden tilana.
– Kaikille avoin terassi, jossa on urbaani satamamaisema ja kesäkaudella jäsenistön kaupunkiviljelyä
– Viisi työhuonetta Huudon jäsentaiteilijoille

Kiitämme tuesta Jätkäsaaren perustamisessa:
Koneen säätiö
Opetus- ja kulttuuriministeriö

Käyntiosoite:
Huuto Jätkäsaari: Makasiini L3 (talon eteläpääty, 2. krs), Tyynenmerenkatu 6, 00220 Helsinki

GALLERIA HUUDOSTA

Galleria Huuto on taiteilijoiden luoma vaihtoehto taiteen perinteisille instituutioille ja hierarkisten rakenteiden henkiselle ahtaudelle. Galleria Huuto toimii foorumina ennenkaikkea

1) taiteilijoille kaikilta kuvataiteen eri alueilta,
2) kokeilevalle ja ei-kaupalliselle taiteelle,
3) kansainvälisille ja kotimaisille yhteistyöprojekteille sekä
4) laajemman sosiaalisen, kulttuurisen tai yhteiskunnallisen ulottuvuuden sisältäville taiteellisille tuotannoille ja puheenvuoroille.

Vuosittain Huudossa järjestetään 50-70 taidenäyttelyä. Lisäksi Galleria Huuto toteuttaa vakituisten näyttelytilojensa ulkopuolella erilaisia tapahtumia ja vierailunäyttelyitä. Gallerioissa järjestetään yksityis- ja ryhmänäyttelyiden lisäksi performanssiesityksiä, poikkitaiteellisia ja taiteen rajoja kokeilevia projekteja, sähköisen ja akustisen musiikin tapahtumia, elokuva- ja videoesityksiä sekä keskustelutilaisuuksia. Galleria Huuto tuottaa myös kutsunäyttelyitä, joihin valitaan ajankohtaisia teemoja ja kiinnostavia taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä eri puolilta maailmaa.

Huudossa taiteen tekijät kommunikoivat yleisön kanssa suoraan ja omaehtoisesti ilman välikäsiä. Taiteellinen vapaus ja itsenäisyys ovat Huudon perustavia arvoja, joiden mukaan gallerian toiminta ja talous järjestetään. Huutoa ylläpidetään suurelta osin jäsentaiteilijoiden talkootyöllä, ja näyttelykustannukset pidetään omakustannusperiaatteella mahdollisimman alhaisina.

Huudossa kukin taiteilija vastaa itsenäisesti omasta yksityisnäyttelystään ja esittää oman taiteellisen linjauksensa. Taiteilijat vastaavat usein myös näyttelyidensä valvonnasta varsinkin viikonloppuisin. Yleisöllä on siis mahdollisuus antaa palautetta ja esittää kysymyksiä suoraan tekijälle – ylellisyys, jota kaupalliset galleriat eivät tarjoa. Galleria Huudon näyttelyihin ja muihin projekteihin on osallistunut satoja eri alojen taiteilijoita Suomesta ja muualta maailmasta.

Galleria Huuto on perustettu marraskuussa 2002.

Huudon toimintaa ovat sen toiminnan aikana eri vuosina tukeneet:
Alfred Kordelinin rahasto
Helsingin kulttuurikeskus
Koneen säätiö
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Suomen Kulttuurirahasto
Suomen Taideyhdistys
Svenska Kulturfonden
Taiteen edistämiskeskus
Valtion kuvataidetoimikunta
Uudenmaan Taidetoimikunta
Frame
Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto
Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

Mehiläispesä ry:n hallituksen kokoonpano 2018-2019:
Varsinaiset jäsenet:
Antti-Ville Reinikainen (puheenjohtaja), Aino Jääskeläinen, Anna Broms, Kaarina Ormio, Kalle Turakka Purhonen, Kasper Muttonen, Maiju Salmenkivi, Marja Viitahuhta, Marjo Levlin, Paula Puoskari, Satu Rautiainen.
Varajäsenet: Aleksi Martikainen, Anu Haapanen, Azar Saiyar, Beata Joutsen, Elina Strandberg, Gun Holmström, Heli Änkö, Jesse Avdeikov, Terhi Heino, Timo Tähkänen.

Yhteystiedot:
Henni Oksman, toiminnanjohtaja, director(at)galleriahuuto.net, p. 0400-653 461