Galleria Huuto on taiteilijoiden ylläpitämä tila taiteelle. Galleria Huudon toiminnasta vastaa yleishyödyllinen yhdistys Mehiläispesä ry – Bikupa rf, jolla on tällä hetkellä yli 100 taiteilijajäsentä.


Elokuussa 2018 olemme rakentaneet ja avanneet uudet tilat osoitteessa Eerikinkatu 36 / Kalevankatu 43, Helsinki.  Tarkempaa tietoa uusista tiloista tulossa pian.

GALLERIA HUUDOSTA

Galleria Huuto on taiteilijoiden luoma vaihtoehto taiteen perinteisille instituutioille ja hierarkisten rakenteiden henkiselle ahtaudelle. Galleria Huuto toimii foorumina ennenkaikkea

1) taiteilijoille kaikilta kuvataiteen eri alueilta,
2) kokeilevalle ja ei-kaupalliselle taiteelle,
3) kansainvälisille ja kotimaisille yhteistyöprojekteille sekä
4) laajemman sosiaalisen, kulttuurisen tai yhteiskunnallisen ulottuvuuden sisältäville taiteellisille tuotannoille ja puheenvuoroille.

Vuosittain Huudossa järjestetään 50-70 taidenäyttelyä. Lisäksi Galleria Huuto toteuttaa vakituisten näyttelytilojensa ulkopuolella erilaisia tapahtumia ja vierailunäyttelyitä. Gallerioissa järjestetään yksityis- ja ryhmänäyttelyiden lisäksi performanssiesityksiä, poikkitaiteellisia ja taiteen rajoja kokeilevia projekteja, sähköisen ja akustisen musiikin tapahtumia, elokuva- ja videoesityksiä sekä keskustelutilaisuuksia. Galleria Huuto tuottaa myös kutsunäyttelyitä, joihin valitaan ajankohtaisia teemoja ja kiinnostavia taiteilijoita ja taiteilijaryhmiä eri puolilta maailmaa.

Huudossa taiteen tekijät kommunikoivat yleisön kanssa suoraan ja omaehtoisesti ilman välikäsiä. Taiteellinen vapaus ja itsenäisyys ovat Huudon perustavia arvoja, joiden mukaan gallerian toiminta ja talous järjestetään. Huutoa ylläpidetään suurelta osin jäsentaiteilijoiden talkootyöllä, ja näyttelykustannukset pidetään omakustannusperiaatteella mahdollisimman alhaisina.

Huudossa kukin taiteilija vastaa itsenäisesti omasta yksityisnäyttelystään ja esittää oman taiteellisen linjauksensa. Taiteilijat vastaavat usein myös näyttelyidensä valvonnasta varsinkin viikonloppuisin. Yleisöllä on siis mahdollisuus antaa palautetta ja esittää kysymyksiä suoraan tekijälle – ylellisyys, jota kaupalliset galleriat eivät tarjoa. Galleria Huudon näyttelyihin ja muihin projekteihin on osallistunut satoja eri alojen taiteilijoita Suomesta ja muualta maailmasta.

Galleria Huuto on perustettu marraskuussa 2002.

Huudon toimintaa ovat sen toiminnan aikana eri vuosina tukeneet:
Alfred Kordelinin rahasto
Helsingin kulttuurikeskus
Koneen säätiö
Opetus- ja kulttuuriministeriö
Suomen Kulttuurirahasto
Suomen Taideyhdistys
Svenska Kulturfonden
Taiteen edistämiskeskus
Valtion kuvataidetoimikunta
Uudenmaan Taidetoimikunta
Frame
Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto
Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

Mehiläispesä ry:n hallituksen kokoonpano 2018-2019:
Varsinaiset jäsenet:
Antti-Ville Reinikainen (puheenjohtaja), Aino Jääskeläinen, Anna Broms, Kaarina Ormio, Kalle Turakka Purhonen, Kasper Muttonen, Maiju Salmenkivi, Marja Viitahuhta, Marjo Levlin, Paula Puoskari, Satu Rautiainen.
Varajäsenet: Aleksi Martikainen, Anu Haapanen, Azar Saiyar, Beata Joutsen, Elina Strandberg, Gun Holmström, Heli Änkö, Jesse Avdeikov, Terhi Heino, Timo Tähkänen.

Yhteystiedot:
Henni Oksman, toiminnanjohtaja, director(at)galleriahuuto.net, p. 0400-653 461