• aleksi-tolonen-stuff

Aleksi Tolonen

Stuff

Huuto III 20.8.-12.9.2021

Aleksi Tolonen
Stuff
20.8.-12.9.2021

Konstnären kan träffas 21.8. och 22.8. kl. 12-17.

Jag tycker om saker och ting och dem har jag. Mycket. Min studio är full av olika saker jag har köpt och gjort mig själv. Saker jag har målat, limmat, skulpterat, ritat. Saker någon annan har gjort men jag har ändrat. Dyra saker och billiga saker, stora saker och lilla saker. Saker, som är nödvändiga för collage, många böcker och tidningar fyllda med bilder, många burkar med färger som är nödvändiga för målning.

Liksom min studio, mina tankar är också fulla av saker. Det är därför jag har gjort en utställning om just det, saker. Saker jag tycker eller tycker inte om, bra saker och dåliga saker. Jag har gjort konstverk som är värdefull i galleriet men efteråt är de bara saker jag måste hitta en plats för. När utställningen är över igen, flyttar jag och arrangerar saker. Sen vilar jag och börjar göra nya saker som kallas konstverk eller saker, men andra kan bestämma.

Den här gången vill jag göra allt i min utställning själv. Jag har skrivit alla mina meddelanden mig själv. Det var lätt på finska och engelska, men om du har läst den här texten vet du att det inte var lätt att skriva med min gymnasie svenska.

Det utställning var gjort med stöd från Finska Kulturfonden.