• Aleksi Tolonen: Stuff

Aleksi Tolonen

Stuff

Huuto III 20.8.-12.9.2021

Aleksi Tolonen
Stuff
20.8.-12.9.2021

Taiteilija on tavattavissa lauantaina 21.8. ja sunnuntaina 22.8. klo 12-17.

Stuff – Tavaraa, sitä minulla on. Olen keräilijä, tavaraa kertyy.

Tavara on hyvää ja pahaa, saan siitä iloa, mutta se vie myös aikaa ja rahaa, tavaraa pitää järjestellä ja siirrellä. Tällä kertaa taiteenikin perustuu tavaraan. Tavaraan mitä olen ostanut, leikellyt kirjoista, uudelleen työstänyt ja liimaillut, tavaraa, jonka päälle olen maalannut. Tavaraa, jonka olen kierrättänyt ja uudelleen luonut. Sekalainen joukko ideoita, joita yhdistää tavara. Muuta yhdistävää teemaa en näyttelylle keksi, eikä se haittaa. Tavaran kanssa olen ja elän ja se on oikein hyvä teema.

Ennen tein isompaa taidetta, isompaa tavaraa, mutta se vei liikaa tilaa joten teen nykyään pienempää taidetta ja pienempää tavaraa. Olen yrittänyt vain tehdä teoksia, nauttia tekemisestä ja keskittyä tekemiseen hetkessä ajattelematta mitään suurempia kokonaisuuksia tai linjoja. Olen ajatellut, että spontaanisti tekemällä se minun maailmani, ajatukseni, siirtyvät jossain välissä teokseen vaikka alkuperäinen teos olisi jonkun muun aloittama.

Tavarat ja asiat, virheelliset, kauniit ja rumat, sellaiset, jotka saavat minut kiinnostumaan ja tarttumaan kuvaan ja muokkaamaan sitä, niiden kanssa ja niiden kautta työskentelin tällä kertaa. Näyttelyssäni on taideteoksia, mutta sen jälkeen nekin ovat vain tavaraa jolle pitää löytää paikka. Kun paikka on löytynyt, lepään vähän ja aloitan taas alusta ja ryhdyn tekemään uusia teoksia, uutta tavaraa.

Aleksi Tolonen

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto