• Nimetön I, sarjasta Vierain silmin
  • Nimetön III, sarjasta Vierain silmin
  • Nimetön IV, sarjasta Vierain silmin

[slide=1]

AAARGH! – 10 vuotta myöhemmin
Galleria Huudon kymmenvuotisjuhlanäyttely
Jätkäsaaren Makasiini L3, 2. ja 4. krs
Tyynenmerenkatu 6 (ent. Hietasaarenkuja 6), Helsinki

Tatu Tuominen

Nimetön I, III, IV, sarjasta Vierain silmin
2011
tussi paperille
165cm x 125cm

Vierain silmin -sarja
On hetkiä, jolloin edessä oleva näkymä vaikuttaa kummalliselta. Jokin tuntuu poikkeavan tavallisesta, mutta on vaikea sanoa mikä. Ihan kuin näkisi tutun paikan ensi kerran tai vastaavasti uusi paikka näyttää omituisen tutulta.

Kokemus on häiritsevä: mittakaava saattaa vaikuttaa väärältä, yksityiskohdat eivät istu kokonaisuuteen tai havainto on jollain lailla liian tarkka. On vaikea sanoa, mistä on kyse. Tuntuu, kuin katsoisi edessään aukeavaa näkymää toisen ihmisen silmin. Tuntemus saattaa aiheuttaa tasapainottomuutta, huimausta ja kokemuksen todellisuuden vääristymisestä.

Tällaista toiseuden tunnetta on vaikea kuvailla sanoin. Se on kuitenkin teosteni lähtökohta.

Tatu Tuominen (s. 1975) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Viime vuosina hän on esiintynyt muun muassa seuraavissa näyttelyissä: Löytäjä saa pitää – XVII Mäntän kuvataideviikot, Mänttä; Usko tai älä, Taidemuseo Meilahti, Helsinki; Museum of Oblivion, Art + Shanghai Gallery, Shanghai; Taiteilijat 2010, Taidekeskus Mältinranta, Tampere; Bitterljuv, Suomen Tukholman instituutti ja Maalauksen paikka, Porin taidemuseo. Hänen teoksiaan on monissa julkisissa kokoelmissa: Suomen valtio, Helsingin taidemuseo, Jyväskylän taidemuseo ja Ranskan kansalliskirjasto.

www.tatutuominen.com