• AthanasiaAarniosuo
  • Athanasía Aarniosuo
  • Athanasía Aarniosuo
  • Athanasía Aarniosuo
  • Athanasía Aarniosuo
  • Athanasía Aarniosuo
  • Athanasía Aarniosuo

Athanasía Aarniosuo

Chance Meetings

Huuto IV 10.3.-2.4.2023

Athanasía Aarniosuo
Chance Meetings
10.3.-2.4.2023

Jag har varma minnen av den tiden. Jag kan inte minnas vems lägenhet det är, men det är utan tvekan våra gator. Jag antar att vi aldrig gick hem. Vi berättade hemligheter för varandra, flirtade med alla, dansade hela tiden. ”I’ll be your plastic toy”, sjöng Jim Reid.

Chance Meetings är en utställning om den musik jag lyssnade på när jag växte upp, och människorna jag träffade på vägen. Några av dem blev mina vänner i åratal och andra bara för en låt, huvudsakligen av slumpmässiga orsaker. Ändå har de alla varit viktiga, och våra gemensamma stunder var fina. Och då menar jag inte bara stunderna då vi dansade och skrattade, utan också då vi grät. Jag ångrar inga stunder då jag var närvarande och då jag älskade. I efterhand kan man också ge sorgen en betydelse.

I min konstnärliga och vetenskapliga forskning har jag i åratal behandlat nostalgi, berättelser och identitet. Det nya i den här utställningen är att jag fokuserar på vissa människor och popmusik. Musiken gör det lättare att koncentrera sig på ögonblicket och gör det senare möjligt att återkalla känslan som var. Med mina motiv och nostalgiska val av tekniker berättar jag historier från det förflutna.

Athanasía Aarniosuo är en konstnär, kurator och konstjournalist som via personliga berättelser behandlar teman som nostalgi, identitet, minnen, saknad och utopier. I Aarniosuos verk blandas minnen av tonårens känslovärld, musik, band, gator och klubbar i Aten och Glasgow samt barndomens färjeresor till Kykladerna. Hon skapar romantiserade, sentimentala och starkt subjektiva miljöer. Aarniosuo bor och arbetar i Vanda.

Kontaktuppgifter
Athanasía Aarniosuo
+358 (0)40 126 4578
tessa.aarniosuo(a)gmail.com
www.aarniosuo.com