LEIF ELGGREN

AVANTO Festival

20.11.-23.11.2003

Avanto Helsinki Media Art Festival ja Galleria Huuto yhteistyössä järjestävät ruotsalaisen taiteilijan Leif Elggrenin näyttelyn, joka on osa nelipäiväistä Avanto-festivaalia.

Leif Elggren on festivaalin kansainvälisesti arvostetuimpia taiteilijoita. Elggren aloitti kuvataiteilijana 70-luvulla, mutta laajensi pian ilmaisuaan äänitaiteeseen. Hän oli mukana tämän vuoden Venetsian biennaalin päänäyttelyssä ja elokuussa Finlandia-talolla Micronations-tapahtumassa edustamassa perustamansa Elgaland-Vargaland-nimistä ”virtuaalista” valtiota toisena sen kuninkaista. Kaikkia hänen projektejaan, niin kuva- kuin äänitaiteellisia, leimaa hienostunut käsityön jälki ja yksityiskohtiin paneutuminen.

Galleria Huudossa nähdään Elggrenin installaatio As If I Was My Father. Siitä hän kertoo näin: ”Isäni kuolee 1996, hän on 90 vuotta vanha, hän ei ole biologinen isäni, minut adoptoitiin kun olin kaksivuotias, mutta olen aina pitänyt häntä isänäni. Hän kuolee ja mielessäni on elävä kuva siitä, millaisena näin hänet yhtenä hänen viimeisistä päivistään vanhainkodissa. Pukeudun samanlaisiin alusvaatteisiin ja otan itsestäni kuvia istumassa yhdessä hänen lempituoleistaan, olen hän, ja hän on minä.”

Tervetuloa!

Lisätietoja festivaalista: www.avantofestival.com

Leif Elggrenin haastattelu: www.avantofestival.com/2003/fi/live_leifelggren_2.html