1.10.2014 klo 10-14
Makasiini L3, Tyynenmerenkatu 6, Jätkäsaari

Keskiviikkona 1.10. vietetään kansainvälistä Säätiöpäivää. Säätiöpäivän kunniaksi Galleria Huuto kutsuu kaikki toiminnastaan kiinnostuneet tutustumaan klo 10-14 Huudon Jätkäsaaren tilaan, jonka perustamista ovat tukeneet mm. Koneen Säätiö ja Svenska Kulturfonden.

Ainutlaatuisessa makasiinirakennukseen perustetussa tilassa toimii kaksi galleriatilaa, videohuone, projektitila ja taiteilijoiden työhuoneita. Lisäksi tilassa on kaikille avoin lounge / olohuone, jossa voi pitää kokouksen, lueskella, työskennellä esimerkiksi laptopin kanssa, juoda teetä tai kahvia, syödä eväitä, tai vaikka tavata tuttavia. Huudolla on myös yksi kaupungin hienoimpia terasseja, joka kesäaikaan toimii taiteilijoiden ylläpitämänä hyötykasvipuutarhana.

Huudon avoimien ovien ohjelma klo 10-14:

– Huudon hallitus pitää säätiöpäivän aamun aikana avoimen kokouksen, jota saa tulla seuraamaan. Huudon toiminta ja päätöksenteko onkin sen perustamisesta alkaen perustunut avoimuuteen ja keskusteluun.

– Meneillään on kahden näyttelyn ripustus. Galleriatiloihin voi siis myös päästä hetkeksi seuraamaan Animaation apupyörä -yhdistyksen Huvipuiston sekä Jenny Suhosen Ihmissilppuri-videoinstallaation rakentumista.

– Projektitilassa Karolina Kucia haastattelee muita luovan työn tekijöitä ja suunnittelee ja kehittelee esineitä – Parasitic Furniture ja Parasitic Architecture – sekä esitystä Parasitic Performance. Esityksessä työskentelee myös kaksi torakkaa. Parasitic

– Huudon jäsentaiteilijan Annu Wileniuksen Koneen säätiön rahoituksella toteutettavaan väitöskirjahankkeeseen Nomadic Science Fiction – liittyvän kirjan Bare house.Ulaanbaatar epävirallinen julkistaminen. (ks. https://shop.aalto.fi/haku/?query=wilenius)

Huuto tarjoaa osallistujille teetä ja kahvia. Tervetuloa!

………………

Kansainvälinen Säätiöpäivä on iloinen tapahtumapäivä, jonka tunnuksena on ”Perintöä jaossa”. Sanaleikki viittaa sekä säätiöiden tehtävään kulttuuriperinnön vaalijoina että säätiöiden kunniatehtävään toteuttaa lahjoittajiensa henkistä perintöä. Yhteiseksi hyväksi toimivat säätiöt ovat tärkeitä mahdollistajia kulttuurissa, tieteessä ja arjessa.