• Saara (kuva: Aura Saarikoski)
  • Kirje (kuva: Laura Ukkonen)
  • Välitunti (kuva: Laura Ukkonen)

Laura Ukkonen

Brev

Uudenmaankatu 21.1.-8.2.2015

Laura Ukkonen
Brev
Galleria Huuto Uudenmaankatu
21.1. – 8.2.2015

På utställningen Brev visas teckningar. Konstverken är halvfiktiva porträtt, rum och landskap. Ver-ken är baserade på dokumentation och observation av närmiljön och i stunder när inget till synes händer. Verken är från de tre senaste åren och materialet har kommit till i Helsingfors, Prag, Florens och Mynämäki. Kända och okända, privata och offentliga rum såsom hem, parker, städer och ängar blandas samman.

Laura Ukkonen (f.1977) arbetar genom att teckna. Hennes verk varierar från stora kol- och blyerts-teckningar, teckningar med färgpennor till små teckningar i bläck. Ukkonen är en bildkonstnär från Helsingfors och utexaminerad konstmagister år 2012 från Aalto-universitetet. För tillfället avlägger hon magisterstudier i bildkontpedagogik vid Aalto-universitetet. Hennes konstnärliga verksamhet har nyligen utökats till illustrationer. Ukkonen illustrerar bildberättelsen Yksityisasia, som publice-rades åren 2013–2014 i tidskriften Voima.

Utställningen har fått understöd av Koneen Säätiö: en del av verken har påbörjats under början av 2014 under residensvistelsen vid Saari gård i lugnet och mörkret under en snölös vinter.

Ytterligare information:
Laura Ukkonen
050 5894175
ukkonen.laura(a)gmail.com
lauraukkonen.blogspot.fi