• Emmi Kattelus Antti Keitilän näyttelyssä

Galleria Huudon toiminnanjohtajaksi on valittu taidehistorioitsija ja kulttuurituottaja Emmi Kattelus.

”Olen työskennellyt Huudossa nyt reilun vuoden toiminnanjohtajan sijaisena ja osittaisena näyttelykoordinaattorina. Kulunut vuosi on ollut vauhdikas ja yllätyksiä täynnä.
Koronavuosien tuomat yllättävät muutokset ovat vaatineet nopeita päätöksiä ja ennen kaikkea keskittymistä Galleria Huudon toiminnan jatkuvuuden turvaamiseen.

Huuto on galleriana ainutlaatuinen. Pitkä työkokemukseni Helsingin galleria kentältä (Galleria Forum Box, OHO Gallery), instituuttimaailmasta (Arkkitehtuurimuseo) ja useamman vuoden työskentely freelancer kuraattorina (Flow Festival, Taiko) ovat oikeastaan juuri täydellisen monipuolinen tausta Huudon toiminnanjohtajan pestiin. Täällä on hyvä olla valmiina monenlaisiin työtehtäviin ja muuttuviin tilanteisiin.

Yhteisöllisyys ja avoimuus mitä Huudossa kohtaa ovat harvinaisia. Huuto on rohkea, oman tiensä kulkija ja vapaa toimija monessakin mielessä. Taiteilijavetoisuus näkyy gallerian kaikessa toiminnassa ja erityisesti tulevaisuuden suunnittelussa. Huudossa ei peritä myyntiprovisiota emmekä puutu taiteilijan näyttelysuunnitelmiin. Parhaillaan olemme hakeneet rahoitusta näyttelyvuokrien poistamiseen sekä näyttelypalkkioihin. Unelmien Huudossa tila olisi kirjaimellisesti taiteilijoille vapaa – myös taloudellisesti”.

Taiteilijajäsenien perustama Galleria Huuto juhlii ensi vuonna 20-vuotisjuhlaansa.
Juhlavuonna ohjelmassa on vaihtonäyttely düsseldorfilaisen taiteilijayhteisön Plan D:n kanssa, taiteilijakirja ja yhteisnäyttely yhteistyönä pietarilaisen Parazit-taiteilijaryhmän kanssa, jäsenten yhteisnäyttely sekä festivaali Helsingissä.