• Janne Kärkkäinen: I Just Wanna Feel Real Love
  • Harhailevien sydänten paraati
  • Väsyneen sielun hiipuva valo
  • Haluan vain tuntea todellista rakkautta
  • Yhdessä
  • Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa

Janne Kärkkäinen

I Just Wanna Feel Real Love

Uudenmaankatu 10.9.-28.9.2014

Janne Kärkkäinen
I Just Wanna Feel Real Love
10.9.- 28.9.2014
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Kärlek och den mörka kraft som förstör, de här två ytterligheterna har fungerat som inspiration för de målningar som finns på utställningen.

Figurerna i mina målningar kallar jag människostackrarna. De spjärnar mot döden, mot rädslan att förlora greppet. Jag har försökt nå dessa människostackares längtan efter kärlek och samtidigt den förgörande motkraften: någon sorts medvetet val, där det finns en möjlighet att välja om livet går i konstruktiv eller i destruktiv riktning. Något jag speciellt funderar över är varför relationer som färgas av kärlek ofta vänds till destruktivitet? På den frågan har jag inget svar, men jag utmanar dig som besöker utställningen att ställa dig frågan hurudan kärlek har du till människorna och till livet och hur förvaltar du kärleken i ditt eget liv

Janne Kärkkäinen (f. 1981) är utexaminerad från Bildkonstakademin år 2011 och han arbetar huvudsakligen med målningar. Kärkkäinens arbeten har tidigare visats på bland annat på Hyvinge konstmuseum och i Helsingfors konstmuseum i Tennispalatset.

Utställningen har fått understöd av Centret för konstfrämjande

Janne Kärkkäinen
+358 40 549 7655
jannekrkkinen(at)gmail.com
jannekarkkainen.blogspot.com