• havukainen_1

Johanna Pohtinen, Minna Havukainen

Kinkyinen keskustelutilaisuus la 18.3. klo 18-20

Tervetuloa Kinkyiseen keskustelutilaisuuteen Galleria Huutoon 18.3.2023 klo 18.00–20.00!

Kinkyyden teeman äärellä työskennelleet kuvataiteilija Minna Havukainen ja etnologi Johanna Pohtinen esittävät avoimen kutsun Galleria Huudossa järjestettävään keskustelutilaisuuteen. Tilaisuudessa Pohtinen kertoo tutkimuksensa teemoista ja peilaa niitä Havukaisen Puutarha-teokseen. Havukainen myös kertoo itse Puutarha-videoteoksestaan.

18.00 Tervetuloa!
18.15 Minna Havukainen (kuvataiteilija) avaa tilaisuuden ja kertoo teoksestaan
18.30 Johanna Pohtinen (FT): Omannäköinen elämä: Kinky arki ja identiteetti
19 – 20 Keskustelua yleisön kanssa

Puutarha-teosta ei ole mahdollista katsoa keskustelutilaisuuden yhteydessä, mutta se on nähtävissä Galleria Huudossa 2.4.2023 saakka gallerian aukioloaikoina (ti-su 12-17).

Johanna Pohtinen (FT) on etnologi, kinkytutkija ja tutkimansa yhteisön jäsen. Hänen väitöskirjansa käsittelee suomalaista kinky-yhteisöä arjen, yhteenkuuluvuuden ja affektien näkökulmista. Pohtisen työssä keskiössä on kinky arkisena osana ihmisten elämää sekä identiteettinä, jolla on monia merkityksiä kokijoilleen. Pohtinen on tutkinut kinkyä mm. teemakirjoitus- ja valokuva-aineistojen pohjalta ja käyttänyt lisäksi yhtenä metodinaan etnografista fiktiota, eli tieteellistä luovaa kirjoittamista. Pohtisen väitöstilaisuus oli helmikuussa 2023.
Väitöskirja on luettavissa Turun yliopiston UtuPub-palvelussa:
https://www.utupub.fi/handle/10024/174247

Galleria Huudossa esitettävä turkulaisohjaaja Minna Havukaisen vuonna 2021 valmistunut videoteos Puutarha näyttää kinkyydestä puolen, jota valtaväestölle ei ole aiemmin esitelty. Havukaisen mukaan Puutarha ei ole ainoastaan kuvaus BDSM:stä, vaan se käsittelee laajemmin luottamusta ja kommunikaatiota. Se haastaa jokaisen pohtimaan, miten omista tarpeista ja haluista voi ja saa puhua ääneen ja millaisia rajoja on mahdollista asettaa.

Turun seudulla kuvattu Puutarha on Minna Havukaisen ensimmäinen pitkä ohjaus. Teos on aiemmin ollut esillä vuonna 2021 Wäinö Aaltosen museossa Spektri-yhteisnäyttelyssä sekä Rakkautta ja Anarkiaa- ja Vinokino-festivaaleilla. Puutarha on ollut myös esillä Berliinissä, Miettinen Collection -gallerian “And I Trust You” -näyttelyssä.