• Kirkko kahdelle
  • Kirkko
  • Kirkko

Kirkko-ryhmän Kirkkopäivät

Projektitila 21.1.-26.1.2014

KIRKKO-RYHMÄN ”Kirkko ja Koraaleja”-installaatio ja kirkonrakennuspäivät Galleria Huudon projektitilassa Jätkäsaaressa 21.1. -25.1.2014. Mikäli haluat liittyä mukaan kirkonrakentamiseen tai seuraamaan sitä, soita Saara-Maria Karirannalle, yhteystiedot alla.

26.1.2014 su klo 17-21 “SEURAT”-kaikille avoin yleisötapahtuma. Vapaa pääsy

Kirkkopäivät on luterilaisesta kulttuuriperinnöstä nouseva tapahtuma, jossa rakennetaan kirkkoja ja kokeillaan uskontoa, tutkitaan ja käsitellään pyhää ilman uskonnollista vakaumusta tai sitoumusta.

Kirkkopäivillä etsitään väliinjäävää, sitä mikä on liian pieni kolehtihaaviin ja putoaa läpi, katkoja saarnassa, sitä mitä jumalanpalveluksessa ei ole tehty, mutta voitaisiin tehdä. Työryhmä on kiinnostunut tutkimaan uskontoa, uskonnollisuutta, luterilaista kulttuuriperimäämme. Juuri tässä ajassa, jossa kirkosta erotaan kiihtyvällä tahdilla ja monet muut uskonnot ja rituaalit houkuttavat enemmän kuin meillä vuosisatoja vaikuttanut luterilainen kristinusko.

Tilaan luodaan ryhmänäyttelynomainen kokonaisinstallaatio, jossa ja tulkintoja kvasiuskonnollisesti, filosofisesti, ja arkkitehtonisesti aiheesta ”kirkko”. Rakennamme projektitilassa kirkkoja, joita sijoittelemme ympäri kaupunkia, ikään kuin graffiteja. (Voi tulla rakentamaan oman kirkon, mutta työryhmä elää pyhällä hengellä ja ilman sitäkin, joten materiaaleja tai ohjeita ei ole.) Kirkkopäiville sävelletään koraaleja, jotka osittain soivat tilassa äänimaailmana ja osittain esitetään ohjelmallisessa illassa, Seuroilla.

Seuroissa keskitytään luomaan pyhää ja harrasta performanssin, musiikin, kuvataiteen ja saunan kautta. Seurat ovat vapaat kaikkien osanottajien esiintyä tai todistaa, kielillä puhuminenkin on mahdollista, jos osaa.

Taiteilijoina ja esiintyjinä mm. Pentti-Otto Koskinen, Mi Duncker, Maija Saksman, Tellervo Viitaniemi, Antti Nyyssölä, Seppo Renvall, Mikko Karvinen, Saara-Maria Kariranta, Hanna Nauska, Pauliina Turakka-Purhonen ja Miina Äkkijyrkkä

Lisätiedot:

Saara-Maria Kariranta,
p. 040-8326631
saaramaria.kariranta(at)gmail.com

TAI

Maija Saksman
p. 044-5319161
msaksman(at)gmail.com