• Sebastian Ziegler

Sebastian Ziegler

LICHT über LICHT

Uudenmaankatu 5.10.-21.10.2012

Sebastian Ziegler
Licht über Licht
5.10. – 21.10.2012
Galleria Huuto Uudenmaankatu

Licht über Licht -näyttely koostuu videoinstallaatioista, joissa yhdistyy nykyteknologia ja vanhat materiaalit, kuten puu ja savi. Näyttely keskittyy sähkövaloon, sillä sitä on kaikkialla. Mikä on valon nopeus ja miten sen taajuutta voi säätää? Valo näyttää olevan olemassa, mutta se katoaa, kun virtalähde sammutetaan. Voimistuuko valo, kun sillä on useita lähteitä vai heikentyykö sen voimakkuus?

Sebastian asettuu luolamiehen asemaan, siis sellaisen henkilön, joka näkee sähkölaitteen ensimmäisen kerran ja ihmettelee sen tarkoitusta. Hän havaitsee yllättäviä sähköisiä maisemia ja huomaa, miten kauniisti valo katoaa, kun televisio suljetaan.

Sebastian Ziegler (s. 1978, Victorville, CA, USA) on valmistunut Bremenin taideyliopistosta vuonna 2006. Sen jälkeen hän on työskennellyt lähinnä videotöiden ja interaktiivisten installaatioiden parissa. Hän on kiinnostunut arkipäivän taiasta, joka ympäröi meitä – siis yksinkertaisista, tavallisista fysiikan ihmeistä. Ziegler asuu ja työskentelee tällä hetkellä Suomessa. Hän on Arte ry:n, Muu ry:n, BBK-Bremenin, Kokomys ry:n sekä Videokaffe-nimisen mediataiteilijaverkoston jäsen.

www.pyorapoika.com/sebastian/ziegler.html
www.videokaffe.blogspot.com