• PURL, Mika Kiviniemi
  • Mika Kiviniemi: PURL
  • Mika Kiviniemi: PURL
  • Mika Kiviniemi: PURL

Mika Kiviniemi

Purl

Huuto IV 23.5.-16.6.2024

Mika Kiviniemi
Purl
23.5.-16.6.2024

Purl on mediainstallaatio, jossa erilaiset valoa ja ääntä tuottavat tapahtumat limittyvät rytmikkäästi värähdellen, päristen ja pyörähdellen. Konkreettiset esineet esittävät digitaalisia jäljitelmiä. Todelliset teot simuloivat keinotekoisia tapahtumia. Merkitysten ja onttojen viittausten välillä solisee jotain epämääräistä, pulputtavaa.

Näyttely pitää sisällään kineettisiä veistoksia, ääntä, tekstiä sekä livevideota. Luonteeltaan teokset ovat leikillisiä tutkielmia itsestään, ikään kuin itseriittoisia muotokuvia. Teokset esimerkiksi toistavat ääni- ja videomateriaalia omasta valmistusprosessistaan, tai livekuvaa jostain teoksen yksityiskohdasta. Jotkut elementit ovat eräänlaisia esityksiä tai tapahtumia, jotka toteutetaan moottoreiden, kaiutinelementtien, tai muiden laitteiden avulla. Äänimateriaali on peräisin nauhoitetuista performatiivisista kokeista, tai näyttelyn teoksista syntyvää ääntä.

Mika Kiviniemi on Oulussa asuva esitys- ja mediataiteilija. Hänen taustansa on esittävän taiteen alalla. Viime vuosina Kiviniemi on toteuttanut monitaiteellisia media- ja esitystaideteoksia ja näyttelyitä sekä yksin että osana työryhmiä. Kiviniemi on valmistunut vuonna 2022 Aalto Yliopiston Visual Cultures Curating and Contemporary Art -maisteriohjelmasta. Hänen ensimmäiset yksityisnäyttelynsä nähtiin vuonna 2022.

Kiitos
Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan Kulttuurirahasto ja Oulun kaupunki ovat tukeneet teoksen valmistusta ja näyttelyn järjestämistä.

Yhteystiedot
www.mikakiviniemi.com
insta: kiviniemi_mika