• Okku Nuutilainen, Galleria Huuto
  • Okku Nuutilainen, Parallell
  • Okku Nuutilainen, Parallell

Okku Nuutilainen

Parallel

Huuto IV 5.3.-28.3.2021

Okku Nuutilainen
Parallel
5.-28.3.2021

I mars 2021 visas mitt videoverk Parallel i Galleria Huuto. Verket är en upptäcktsfärd in i jagets natur och viljan att fly från sin egen verklighet. Jag manipulerar rörlig bild och sätter mig själv i en annan människas position. På så sätt försöker jag se någonting bortom mitt eget ansikte.

I konstverket är kroppen som ett skal jag agerar inuti. Förändras riktningen och verkligheten i mitt liv om jag stiger in i ett annat skal?

Allting händer i luften, inuti ett litet flygplan. Piloten är ensam i sitt metallskal. På andra sidan vindrutan breder den vidsträckta himlen ut sig. Vilken slags verklighet är vi på väg mot?

Okku Nuutilainen (f. 1981) är en videokonstnär, filmklippare och regissör som bor i Helsingfors. Det centrala i hans verk är människors förhoppningar och drömmar, som han undersöker med hjälp bildmanipulation. Nuutilainen har studerat filmklippning vid Aalto-universitetets institution för filmkonst och scenografi. Han är också konstmagister från Konstuniversitetets Bildkonstakademi.

Utställningen stöds av Finska kulturfonden.

okku.nuutilainen(a)gmail.com
040 588 2996