• Pasi Autio: Feel the Heat, stillkuva, tanssii koreografi Saku Koistinen
  • Pasi Autio: Feel the Heat, stillkuva, tanssii koreografi Saku Koistinen

Pasi Autio

10.12.2021-2.1.2022

Pasi Autio
Feel the Heat
 

10.12.2021 – 2.1.2022

Feel the Heat

Videoverket Feel the Heat avbildar ett enmansdisco i en nattlig skog. Stämningen är på topp: ljusen blinkar, fåglarna sjunger, dansen fortsätter och tiden försvinner. Stämningen i skogen höjs, tills den når sin kulmen och sedan påbörjar en fri och slapp nedgång. Det kan inte vara natt för evigt, och i gryningen avslöjas den omgivande verkligheten.
Verket grundar sig på Pasi Autios ”kvitterbeat”. Konstnären har bearbetat fågelsång och förvandlat den till dansmusik som är rytmisk, minimalistisk och psykedelisk. Dansaren och koreografen Saku Koistinen har i sin tur skapat en koreografi, som han själv framför i videoverket.
Feel the Heat hör till Pasi Autios konceptuella verkhelhet Fågeldisco. Den första delen i helheten var performanceverket Fågeldisco som framfördes sommaren 2021 på Helsingforsbiennalen.
Konestiftelsen har stött Pasio Autios konstnärliga arbete.
 

Tack:
Yle Arkivet
Ive Riihimäki och sångarna Mia Hilosuo och Mirella Hautamäki från kören Nota Bene Nokia.
Valofirma 
 

Pasi Autio (f. 1974, Vasa) är en mediekonstnär som bor i Helsingfors. Hans verk har visats på talrika separat- och grupputställningar sedan år 2000.
Saku Koistinen (f. 1978, Heinävesi) är dansare och koreograf. Sedan 2010 har han gjort egna koreografier samt uppträtt och turnerat med Teac Damsan (Michael Keegan-Dolan) och Tero Saarinen Company.