• Erkki Nampajärvi: Piirustuksia
  • Belsepub, 2017, muste, hiili paperille 150 x 95cm
  • Munkki, 2017, muste, hiili, kollaasi paperille 135 x 85cm

Erkki Nampajärvi

Piirustuksia

Uudenmaankatu 29.3.-16.4.2017

Erkki Nampajärvi
Piirustuksia
Galleria Huuto Uudenmaankatu
29.3.–16.4.2017

Näyttely avoinna normaalisti pääsiäisen yli.

Työskentelen piirustuksen ja kollaasin parissa. Käytän materiaaleinani mustetta ja hiiltä. Paperille työskentelyssä kiehtovinta on sen suoruus ja anteeksiantamattomuus, kaikesta jää jälki.

Eräiden piirustusten valmistumisprosessia:

”Kiinnitän paperin levylle tai seinään. Suttaan paperia hiilellä, jonka jälkeen kevyttä laveerausta tai piirtämistä. En suunnittele aihetta ennakkoon. Prosessia jatkuu niin kauan, kunnes jokin kiinnostava muoto alkaa hahmottua.

Pyrin yllättämään itseni ja etenemään teoksen ehdoilla kerros kerrokselta. Yllätys vaatii antautumista ja irtipäästämistä. Itsestäänselvien asioiden tuhoamista.

Jos onni on myötä, löydän tuhoutumisen jälkeen kiinnekohdat miten edetä eteenpäin. Tämä on teoksen nautinnollisin vaihe. Piirrän muodoista esiin oleellisia yksityiskohtia, joita voi korostella esimerkiksi kollaasilla. Nimen ja tarkoituksen pohdintaa. Aiheet kumpuavat elämästä ja sen mysteereistä, menneisyydestä, nykyisyydestä sekä alitajunnasta.”

Erkki Nampajärvi (s. 1982 Rovaniemellä, asuu Turussa) valmistui Turun AMK
Taideakatemiasta 2010. Hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä, mm. Turun taidemuseon Studiossa ja Kluuvin Galleriassa, sekä osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin. Nampajärven teoksia on mm. Helsingin Taidemuseon, Turun Taidemuseon ja Turun Kaupungin kokoelmissa.

Näyttelyä tukeneet Turun Kaupunki ja Taiteen edistämiskeskus.

Lisätietoa:
Erkki Nampajärvi
Puh: 0505243373
email: erkki.nampajarvi(a)gmail.com
Tapahtuma Facebookissa