• Pilvi Ojala
  • *Ateljeekuva*; vesiväri, puuvärikynät, paperi, kapa-levy; 2017; koko 30 x 40 x 27 cm
  • *Erikoisuuksia*; vesiväri, puuvärikynät, paperi, kapa-levy; 2016; koko 80 x 55 x 60 cm
  • *Ilmestys*; lyijykynä paperille; 2016; koko 250 x 200 cm
  • Yksityiskohta teoksesta *Ilmestys*; lyijykynä paperille; 2016; koko 250 x 200 cm
  • Sarjasta *Omakuvia*; tempera MDF- levylle; 2016; koko 36 x 36 cm
  • Sarjasta *Omakuvia*; tempera MDF- levylle; 2016; koko 36 x 36 cm

Pilvi Ojala

Jätkä 2 11.3.-26.3.2017

Pilvi Ojala
11.3.–26.3.2017
Galleria Huuto Jätkäsaari- Jätkä 2

Näyttelyssäni on kolmenlaisia teoksia.
Vaikka näyttelyni koostuu tekniikaltaan hyvin erilaisista teoksista, on se ajatus- ja kokemusmaailmaltaan yhtenevä kokonaisuus. Olen myös työstänyt teoksia vuorotellen ja rinnakkain. Huomasin työskennellessäni miettiväni paljon omaa elämääni, itseäni ja muun muassa häpeän tunnetta, syyllisyyttä ja huonoa omaatuntoa. Mietin myös erilaisia rooleja, joita rakennamme suojaksemme tai joihin meidän odotetaan asettuvan.

Ensin aloin kokeilla kolmiulotteisten kuvien tekemistä. Näistä teoksista rakentui tapahtumia, näyttämöitä, kulisseja ja mielikuvituksen kuvittamia tiloja. Teokset on toteutettu pahvista ja paperista sekä väritetty vesivärein ja värikynillä.
Mieleni teki myös piirtää lyijykynällä. Aloin tehdä piirrosta, joka on lainannut aihemaailmansa keskiaikaisesta kirkkotaiteesta, muun muassa romaanisten kirkkojen tympanon-veistoksista. Piirros ei mahtunut yhdelle arkille, joten lisäsin kuva-alaa paperi kerrallaan. Lopullinen piirros on kaksi ja puoli metriä korkea ja kaksi metriä leveä.

Kolmantena osana näyttelyssäni kymmenen omakuvan sarja. Olen tarkoituksella käyttänyt kuvissa samaa ilmettä ja kuvakulmaa, jotta teokset olisivat mahdollisimman toteavia. Työskentely oli kiinnostavaa, koska omat kasvot ovat todella tutut ja silti, kun kasvojaan aikansa tarkastelee, niistä etääntyy ja ne muuttuvat ikään kuin vieraaksi naamioksi.

Kiitos Alfred Kordelinin säätiölle näyttelyn tukemisesta.

Lisätietoja:
pilvi.ojala(a)gmail.com
www.pilviojala.com