• Pink Twins

Pink Twins

Pink Twins

Viiskulma 25.2.-9.3. 2003

Veljekset Vesa Vehviläinen ja Juha Vehviläinen ovat Pink Twins-nimellä tulleet tutuiksi digitaalisesta videotaiteestaan ja musiikistaan. Pink Twins on pitänyt viime vuosina useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä sekä esiintynyt mm. festivaaleilla, klubeilla, museoissa ja gallerioissa Suomessa ja ulkomailla. Finland Festivals on nimennyt Pink Twinsin vuoden 2003 nuoreksi taiteilijaksi.

Suomen oloissa on vielä melko harvinaista, että taiteilijat tekevät yhtä aikaa teostensa video- ja musiikkiosuudet, ilman että kumpikaan on jälkeenpäin päälleliimattu lisuke. Pink Twinsille digitaalinen media on tuttu ja kotoinen instrumentti, mikä käy ilmi kepeästä, humoristisesta ja samalla erittäin ammattitaitoisesta otteesta. Saavuttamattomuus, ylitarjonta, tyrmäävyys, herkkyys ja kaoottisuus ovat määreitä, joita on liitetty Pink Twinsin videoteoksiin sekä viime vuonna julkaistuun debyytti-CD-levyyn Let It Beep.

Pink Twins esittää näyttelyssään uuden videoteoksen. Projisoidussa 15-minuuttisessa videossaan Pink Twins vie nopean, orgaanisen ja aina muuttuvan audiovisuaalisen ylitarjonnan estetiikkansa uusille äärirajoilleen. Kuten Pink Twinsin aiemmat videot, uusi videoteos on toteutettu Juha Vehviläisen vuodesta 2000 kehittelemällä Framestein-tietokoneohjelmalla.

Pink Twins julkaisee kaksi CD-levyä
Pink Twins julkaisee omalla Pink Twins Media-levymerkillään kaksi uutta CD-levyä. Levyt Lizard Kling ja Monolith ovat eeppisiä kokonaisuuksia, joissa free jazz ja hard rock yhdistyvät luontevasti digitaaliseen improvisaatioon. Levyt julkaistaan näyttelyn avajaisissa 25.2. Levyjä myy Suomessa mm. Digelius.

Kotisivu: pinktwins.com